Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: Angela gaf haar zoon aan na een voetbalrel

‘Hij deed er lacherig over, alsof het best cool was geweest’

Nadat Angela (39) haar zoon Sjoerd (16) op tv-beelden van een voetbalrel herkent, geeft ze hem aan bij de politie. Nu twijfelt ze of dat wel zo verstandig is geweest…

Angela: “De beelden zag ik vanuit mijn ooghoeken, op het nieuws van de lokale zender. Ik stond te koken, Sjoerd zat boven nog even te gamen. Ik zag meteen dat hij het was, maar tegelijk dacht ik: nee, natuurlijk niet, zoiets doet hij niet. Het item was snel voorbij, maar ik heb het meteen online opgezocht om nog eens goed te kijken.

Hij was het echt. In zijn jeansjasje, met zijn eeuwige petje op. Ik vergoelijkte het nog, ik dacht: hij doet niet echt wat, hij staat alleen te jouwen, een typische meeloper. Dat was voor ik hem een baksteen door een ruit zag gooien. Ik weet niet of hij echt lol had op dat moment, zo scherp waren de beelden nu ook weer niet. Het was volgens mij meer opwinding. Elkaar ophitsen, stoer doen. Een stelletje brulapen onder invloed.

Lees het hele verhaal van Angela in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Zou jij je eigen zoon aan durven te geven?

Ja, dat is wel het goede om te doen

Lastige ethische kwestie!
Het is wel moeilijk om ‘niet mee te doen’ maar iedereen die verkeerde dingen doet verdient op 1 of andere manier straf.

Ja, dat is wel het goede om te doen

Hoe hard het ook klinkt. Maar ze moeten weten dat dit niet goed is wat ze gedaan hebben. Heb echt bewondering voor Angela dat ze het heeft gedaan. Dat vergt heel veel moed en heb het verhaal gelezen in Vriendin. Haar zoon nam het haar niet in dank. Maar denk dat als die later ouder en hopelijk ook wijzer is dat die zijn moeder wel zal begrijpen. Wens haar veel sterkte.

Instagram