Persoonlijke verhalen

Vriendin 29: Patricia kreeg een gratis vakantie van de Vakantiebank

“Voor het eerst kunnen mijn kinderen met vakantie”

Patricia (31) en haar gezin konden jarenlang geen extra kosten maken vanwege de enorme schulden die ze hadden. “Ik vulde het ene gat met het andere. Ik dacht steeds: volgende maand zet ik wel wat geld opzij, dan komt het goed…”

Patricia en haar man Ed (38) kregen eind juni een vakantie aangeboden door de Vakantiebank. Dit is een stichting die het voor mensen met grote financiële problemen mogelijk maakt er toch een keer tussenuit te gaan. Ook deze zomer zal de Vakantiebank honderden gezinnen een vakantie cadeau doen. Patricia en Ed verbleven samen met hun kinderen Gabriela (11), Michaela (8) en de tweeling Aaron en Rico (6) in een chalet aan de Zeeuwse kust. Het was de eerste keer dat ze er met het hele gezin een paar dagen tussenuit konden. Door een flinke schuld leven ze van een zeer minimaal inkomen en zitten leuke dingen als uitstapjes en vakanties er niet in. Patricia: “We moeten rondkomen van tachtig euro per week, met z’n zessen. Gelukkig krijgen we iedere vrijdag een tas met boodschappen van de Voedselbank, maar zelfs dan is het bijna niet te doen.

Lees Patricia’s verhaal in Vriendin 29.

Weet jij hoe het is om elke week rond te komen van zo weinig geld?

Reageer op dit artikel

lipje

ja dat weet ik ben met een dikke schuld achter gelaten door mijn ex en helaas zit mijn dochter momenteel hetzelfde.ik ben er gelukkig goed doorheen gerold hopelijk komt het voor mijn dochter ook snel goed.

Beantwoorden
fb_927521843998087

Ik vind het prachtig hoor die gratis vakantie. Maar er zijn zoveel gezinnen die niet in de schulden zitten die ook al jaren niet op vakantie kunnen. Maar die komen nergens voor in aanmerking.

Beantwoorden
manibath

ook ik snap het helemaal….wij zitten in het zelfde schuitje maar hebben helaas minder te besteden met ons 6 en wij moeten rondkomen van 60,- per week met onze 4 kinderen en krijgen helaas geen voedselbank …dus wij zien het er maar we blijven gelukkig positief en zijn hele creatief geworden met eten

Beantwoorden
afke15

niet best !!
het lijkt mij vreselijk om zo te moeten leven !!

Beantwoorden
lalitalola

Ik weet wat je doormaakt wij hebben 3 jaar in de schuldsanering gezeten hadden ongeveer 90 euro voor 3 personen geen recht op voedselbank dus! en ook geen vakantie of wat dan ook ! Best zwaar gehad maar ben blij dat we het zo hebben gedaan ! we zijn schuldenvrij en weten nu heel goed wat alles kost !

Beantwoorden

Instagram