Persoonlijke verhalen

Vriendin 29: Myrna Goossen kreeg huidkanker

‘Door mijn ziekte ben ik anders gaan kijken naar mijn leven’

Een enorme zonaanbidster was Myrna Goossen (51). Totdat ze drie jaar geleden huidkanker kreeg. Sindsdien is haar leven totaal veranderd. Ze besloot te gaan schrijven én ze beschermt zich tegenwoordig heel goed tegen de zon. Speciaal voor Vriendin zette ze haar verhaal op papier.

Wat ik nu het lelijkste mooiste cadeautje noem, heb ik gekregen op dagen dat ik me intens gelukkig voelde. Want elke dag die ik heb doorgebracht aan het strand in Zandvoort of in het buitenland kan ik me nog herinneren. Net zoals alle dagen op de boot in Loosdrecht. De wind door mijn haar, mijn blote voeten die in het warme zand zakken, het geluid van lachende kinderen, sjansen met mijn partner of – als ik single was – met die leuke man twee handdoeken verder, een drankje en een hapje aan het einde van een lange, zonnige dag… Heerlijk!

Lees het verhaal van Myrna in Vriendin 29.

Reageer op dit artikel

Bescherm jij jezelf altijd goed tegen de zon?

Ja

Ik smeer me altijd goed in,met factor 30. Heb een vrij lichte huid die niet snel bruin word

Ja

Aangezien ik een blanke huid heb, is dit verstandig

Ja

Ja ik verbrand heel snel en word nooit echt bruin. Helaas is daar weinig begrip voor en krijg je na een mooie vakantie de opmerking: “je bent niet echt bruin”. Een geintje of je in je hotelkamer gebleven bent? Als je me al lang kent, moet je het toch weten? Ik was ‘voor mijn doen’ gekleurd, Maar zo’n opmerking bederft vaak alle pret!

Ja

ik word ook snel rood en dat doet zeer maar door me goed in te smeren en niet op het heetst van de dag buiten te zijn hoop ik mijn huid goed te beschermen.

Ja

Altijd factor 50 en blijf zoveel mogelijk in de schaduw! Heb vorig jaar huidkanker gehad en na operaties gelukkig het nieuws dat het niet verder uitgezaaid was!! Kijk nu dus extra goed uit en zit als een havik op mijn dochters qua insmeren:o

Ja

Ik moet mezelf wel goed beschermen omdat ik 5 jaar geleden melanoomkanker heb gehad en daarna nog andere vormen van huidkanker.
Ben vroeger heel erg verbrand en draag daar nu de gevolgen van mee.

Instagram