Persoonlijke verhalen

Vriendin 27: Linda (38) heeft een zonneallergie, lichttherapie hielp haar

De meeste mensen worden vrolijk als de zon gaat schijnen. Maar Linda heeft een hevige vorm van zonneallergie. Ze ging de jeuk, bultjes en schaamte te lijf met lichttherapie en contact met lotgenoten: “Door te praten over mijn allergie, is mijn aandoening minder zwaarbeladen geworden.”

“Dankzij lichttherapie kan ik weer genieten van de zon.”

Linda: “Afgelopen weekend was ik met mijn man Paul en mijn zoon Brandon op Ameland. Het was zonnig en ik heb zelfs een uurtje op het strand gelegen. Een jaar geleden was dat ondenkbaar, dan zou ik bij een weersverwachting van minimaal twintig graden binnen blijven. Een terrasje pakken, naar het strand gaan of buiten een waterballonnengevecht houden met mijn zoon, waren door mijn zonneallergie allang verleden tijd. De geringste blootstelling aan zonlicht bezorgde mij blaasjes, ontstekingen en jeuk over mijn hele lichaam. Ik ben er lang ongelukkig om geweest: hoe kon ik een normaal leven leiden met een zonneallergie? Totdat ik positieve verhalen hoorde van lotgenoten en weer leerde genieten van de zon, dankzij lichttherapie. Dit weekend merkte ik het effect van mijn maandenlange lichttherapie, want voor het eerst sinds veertien jaar had ik nergens last van.”

Lees Linda's verhaal in Vriendin 27.

Zit jij graag in de zon? Praat mee op het forum
 

Reageer op dit artikel

minette.holwerda

denk dat ik me ook maar eens ga verdiepen in lichttherapie.. wat het kost enzo en of het vergoed word… zit elk jaar weer onder de blaasjes, wat inmiddels allemaal lelijke witte littekens zijn geworden.. geen zin om over 20 jaar een saaie huismus te zijn.. wil als ik kinderen krijg gewoon met ze naar het strand enzo kunnen gaan, zonder te verrekken van de jeuk, en het gevoel alsof er naalden in me worden gestoken als ik probeer af te koelen in het water,,

Beantwoorden
yvonne.kassenberg

Hoi Linda

Wat goed dat je je verhaal hebt gedaan, zo kun je misschien weer andere mensen helpen, het ga je goed en je blijft mijn favoriete bus chauffeuse hopelijk zien we elkaar gauw weer.

Beantwoorden

Instagram