Persoonlijke verhalen

Vriendin 27: Jarenlang ruzie, nu weer vriendinnen

Een heftige woede-uitbarsting maakte een abrupt einde aan hun innige vriendschap. Maar liefst zeven jaar spraken Jennifer (30) en Carola (32) elkaar niet. Tot drie jaar geleden. “Carola omhelsde me toen we elkaar weer zagen en dat voelde als vanouds oprecht.”

'Ik ben zo blij dat Carola en ik elkaar terugvonden' 

Jennifer en Carola woonden in hetzelfde dorp. Toch duurde het een tijdje voordat de vriendschapsvonk oversloeg. Carola: “Ik ging in mijn basisschooltijd met Jennifers zus Michelle om, wij zaten bij elkaar op tennis. Michelle en Jennifer lagen altijd met elkaar in de clinch. Jennifer was ‘het irritante kleine zusje’, ze wilde met ons meedoen en daar zaten wij natuurlijk niet op te wachten. Pas toen we een jaar of vijftien waren, werden we vriendinnen. We raakten met elkaar aan de praat op de sportschool waar we allebei trainden en hadden een megaklik. Binnen de kortste keren deelden we onze diepste geheimen met elkaar en waren we ontzettend close.” Jennifer: “Ik had er een beste vriendin bij. Ik kon alles met Carola bespreken en kon me niet voorstellen dat dit ooit over zou gaan. Ze was ook zo lief. Toen ik zakte voor mijn rijexamen organiseerde ze bijvoorbeeld een etentje met onze andere vriendinnen om me te troosten.”

Meidengekonkel 
Toen Jennifer negentien was, verhuisde ze naar Amsterdam. Carola ging samenwonen met haar vriend. Jennifer: “We hadden in onze oorspronkelijke woonplaats een groep gevormd met vriendinnen met wie we veel optrokken. Het was een complex stel meiden; er was nogal wat gekonkel en het werd niet gewaardeerd als er wat werd afgesproken en er iemand niet werd meegevraagd. We waren zo’n typische jongemeidengroep. Iedereen had issues, er was veel gedoe en ik werd daar weleens moe van. Ik had inmiddels een nieuw leven in Amsterdam en zat er niet meer zo op te wachten. Daarbij was ik hevig verliefd op een jongen om wie ik al langer heen draaide. Dan had hij weer een relatie, dan had ik weer een vriendje. Onze wederzijdse aantrekkingskracht bleef, en op een gegeven moment besloten we onze liefde een kans te geven. Ik voelde me in die situatie niet gesteund door mijn beste vriendin en dat begreep ik niet. Dit was voor mij niet zomaar een verliefdheid; ik vond hem écht heel leuk en koos voor mijn eigen geluk. Haar mening maakte me onzeker, en de irritaties tussen ons en ook tussen onze vriendinnen liepen op.” Jennifer had in die periode met de andere meiden afgesproken, zo ontdekte Carola bij toeval: “Dat vond ik heel raar. Geïrriteerd belde ik haar op, ik voelde me gepasseerd. Ze vond dat ik moeilijk deed om niets en schold me uit. Ik zal niet herhalen wat ze zei, maar het was best heftig. Ik was boos en drukte haar weg. We hadden nog nooit ruzie gehad en nu dit! Ze moest eerst maar eens haar excuses aanbieden. Ik had tenslotte niets verkeerd gedaan, zo vond ik toen.” Jennifer: “Ik schrok verschrikkelijk van mijn uitbarsting. Ik kon bijna niet geloven dat ik dat allemaal had gezegd, maar ergens was ik er ook echt wel klaar mee."

Lees in Vriendin 27 hoe Carola en Jennifer elkaar terugvonden. 

Heb jij ook na vele jaren weer goed contact met je vriendin of een familielid? Of wil je gewoon je reactie kwijt? Praat mee op het forum

Reageer op dit artikel

Instagram