Persoonlijke verhalen

Vriendin 27: De zomer van.. Rick Nieman

De leukste tijd van het jaar: vakantie! Vriendin vroeg zes bekende Nederlanders hoe zij het liefst vakantie vieren. Deze week de mooiste herinneringen van Rick Nieman (49) die onlangs zijn laatste RTL Nieuws presenteerde.

Je ziet ze weleens voorbij vliegen op de snelweg: in leer verpakte mannen op ronkende motoren die met 200 kilometer per uur over de weg en door de bergen razen. Ruim tien jaar lang was dit vaste prik voor Rick: de motorvakantie met zijn vrienden, altijd met dezelfde eindbestemming: Viareggio, een kustplaatsje in Italië. Hij schreef er zijn debuutroman over, Altijd Viareggio.

Een echte mannentrip dus!
“Zeker. Het mooie daarvan is dat je met kerels onder elkaar echt honderd procent jezelf kunt zijn. Niks moet, alles kan. Op mannenvakantie gelden geen regels. Al loop je zes dagen in dezelfde boxershort, geen haan die ernaar kraait. Hoe vaak hebben we wel niet een week zonder shampoo of handdoeken gezeten, omdat we er allemaal maar van uitgingen ‘dat de ander dat wel meenam’. Niet dus. Ach, het heeft wel iets, het is ongedwongen, roestig. Met zo’n clubje mannen ben je er écht even helemaal uit.”

Lees het hele interview in Vriendin 27.

Reageer op dit artikel

Instagram