Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Wendy is ongeneeslijk ziek en helpt jongeren die net als zij euthanasie overwegen

‘Mijn wens is dat iedereen waardig kan sterven’

Wendy is 28 en ongeneeslijk ziek. Nadenken over de dood is voor haar helaas de realiteit. Maar in plaats van weg te zakken in somberheid, besluit ze zieke jongeren die nadenken over een waardig levenseinde te gaan helpen. “Ik wil het taboe rond euthanasie en jongeren doorbreken.

Wendy: “Ik draag een hoofddoek omdat ik geen haar meer heb, dat komt door mijn medicatie. Sommige mensen denken dat ik een hoofddoek draag vanuit een geloofsovertuiging, tot ik vertel dat ik ziek ben. Dan zie ik ze schrikken en denken: zo’n jonge meid… Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen. Voor mijn vriend Rick ben ik gewoon Wendy. Door mijn ziekte is onze relatie juist intens en waardevol.” Wendy is begin twintig als ze onder andere last krijgt van extreme vermoeidheid en van pijn in haar hele lichaam. Ze verandert daardoor van een actieve, sportieve vrouw in een zieke vrouw die veel slaapt. ''De artsen begrepen niet waar mijn klachten vandaan kwamen en ik ging de medische molen in. Het was een vreselijke periode omdat ik steeds zieker werd en niemand wist hoe het kwam.''

Lees het hele verhaal van Wendy in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Hoe denk jij over euthanasie?

Ik denk...

Wat knap en wat een moedige vrouw!!super.

Ik denk...

Ik denk er precies zo over. Ik vind dat je zelf mag kunnen beslissen of je wilt sterven of niet als er geen uitzicht meer is op verbetering. Waarom een lange helse lijdensweg ondergaan? Als je huisdier het niet meer haalt dan mag er wel een spuitje worden gegeven. Waarom wij mensen niet? Ik ben voor euthanasie.

Ik denk...

Dat iedereen dat zelf moet kunnen beslissen, jammer dat die pil van Drion niet hier te verkrijgen is, ook al heb je een euthanasie verklaring, blijven ze tóch moeilijk doen, moeilijk!

Instagram