Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Wanda organiseerde de burgerzoekacties naar de broertjes Ruben en Julian

Toen Wanda (46) hoorde dat de broertjes Ruben en Julian uit Zeist vermist werden, twijfelde ze geen moment. Ze wilde helpen zoeken. Wanda: “Dagenlang hebben we gezocht. Toen de jongetjes uiteindelijk dood gevonden werden, was ik kapot.”

‘We hoopten zó dat we de jongetjes levend zouden terugvinden’

De meivakantie was net begonnen. Wanda had samen met haar kinderen Alex (24), Tamara (22), Dennis (16) en Ankie (14) en haar vriend voor een paar dagen een vakantiehuisje gehuurd. Ze zaten midden in de bossen van Doorn, op een paar kilometer van Wanda’s huis. Op dinsdagavond 7 mei zaten ze in de woonkamer van het huisje. Wanda: “Opeens zagen we buiten mariniers door de bossen lopen. De volgende dag hoorde ik via via dat er in recreatiegebied het Doornse Gat een man was gevonden die zelfmoord had gepleegd. En dat zijn twee kinderen werden gezocht. Het Doornse Gat ligt hemelsbreed een paar honderd meter van ons huisje. Dat nieuws hakt er best wel in, als je daar zit.”

Lees het hele verhaal van Wanda in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

Ja, omdat...

ik zelf zo ook net op tijd ben gevonden toen ik als kind ben mee genomen door een “kinderlokker” en het “hele dorp ” op zoek was gegaan naar mij.

Instagram