Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Marieke heeft een website om gerechten te delen

De etensgeuren van de buurvrouw die aan het koken was, inspireerden Marieke (32) en haar man Jan Thij (29) tot het oprichten van Thuisafgehaald.nl. Via deze website kun je maaltijden delen met je buurtgenoten.

"Dat mensen iets extra’s voor elkaar doen, daar word ik blij van"

Regelmatig waaien er overheerlijke etensgeuren bij Marieke en Jan Thij over de schutting hun tuin in. Marieke: “Als de buurvrouw op zaterdagmiddag om twee uur al uitgebreid staat te koken, dan weet je dat dat veel goeds belooft. Steeds zaten wij in de tuin mee te genieten van al die lekkere geuren, en het water liep ons soms in de mond.

Afgelopen september hebben we de stoute schoenen aangetrokken en belden we aan om te vragen of wij misschien eens een hapje mochten proeven. Gelukkig reageerde onze buurvrouw hartstikke enthousiast. ‘Dit weekend kook ik pompoensoep, kom maar wat afhalen’, zei ze. Die kans grepen we natuurlijk meteen, maar we boden wel aan om een vergoeding voor de boodschappen te betalen. Zo zaten we die zaterdag aan de pompoensoep, die echt heel lekker was. Maar ook de ervaring was heel erg leuk: we waren met één euro vijftig naar de buurvrouw gegaan, dat hadden we met haar afgesproken, en kwamen terug met een pan overheerlijke soep. Ja, dat smaakte absoluut naar meer!”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marieke iets zeggen? Praat mee.

Reageer op dit artikel