Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Marians man kreeg een hersenbloeding

Drie jaar geleden stond het leven van Marian (45) volledig op z’n kop: haar man Michel kreeg een hersenbloeding. Michel raakte halfzijdig verlamd, maar ook zijn persoonlijkheid veranderde. Marian: “Hij is veel vrolijker en liever geworden. Dat houdt me op de been.”

Marian: “Het gebeurde bijna drie jaar geleden, we waren net terug van een vakantie uit Rome. De volgende dag moest ik weer gaan werken, dus ik ging op tijd naar bed. Michel trok zich, zoals wel vaker, nog even terug in de computerkamer. Om vier uur ’s nachts werd ik wakker. De andere kant van het bed was nog steeds leeg. Maar hij bleef soms in de andere kamer slapen, als hij hoofdpijn had of een vroege of late dienst werkte, dus ik maakte me geen zorgen. De volgende ochtend ging ik stilletjes het huis uit, naar mijn werk. Pas toen ik terugkwam van mijn werk en de auto nog steeds op het pad zag staan, wist ik dat er iets niet klopte. ‘Marian, ik heb je hulp nodig’, riep hij. Daar lag hij. Languit op de grond in de computerkamer, op zijn buik.”

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 25 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die een hersenbloeding heeft gehad?

Ja, namelijk...

ja mijn vader 3x hij leefd nu niet meer

Ja, namelijk...

Mijn vriend…. Hij was 44, ik 36…. En ik kan je vertellen, je hele leven staat op zijn kop….. En nog steeds trouwens want ziek zijn in Nederland kost je zoveel geld….

Ja, namelijk...

ik heb het zelfde meegemaakt een enorme inpact op jeleven

Ja, namelijk...

Per jaar krijgen 41000 mensen in Nederland een beroerte (CVA). Er overlijden ca. 10.000 mensen aan de gevolgen. Veel getroffenen houden er zichtbare en onzichtbare gevolgen aan over. Daarom is het belangrijk om te weten hoe men een CVA kan herkennen maar de kans te verkleinen om er een te krijgen.

Ja, namelijk...

Ik heb het zelf meegemaakt, ik ben single en dat levert weer andere problemen op, je bent afhankelijk van de hulp van anderen en dat valt ook niet mee, want iedereen heeft het heel druk met werken enz. Ik zou er graag eens meer over willen vertellen! Groet Jennette

Ja, namelijk...

mijn opa en schoonmoeder

Ja, namelijk...

Een broer van mijn moeder heeft 6 jaar geleden een hersenbloeding gehad. Ook hij is eenzijdig verlamd gebleven en reageert soms als een klein kind en soms als een volwassene. Ook is hij vaak erg afwezig en heeft hij constant hulp nodig.

Nee, gelukkig niet

Wel een [zwaar] hartinfarct [heeft mijn moeder gehad], maar dit gelukkig niet. Afkloppen maar…

Instagram