Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Ineke wordt genegeerd door haar hele dorp

Toen Ineke (47) en haar man hun droomhuis kochten, kon ze niet vermoeden hoe eenzaam ze zich in haar nieuwe woonplaats zou gaan voelen. “We worden hier
gewoon niet geaccepteerd.”

"Niemand kwam opdagen: daar zat ik met mijn appeltaart…"

“Zoals het spreekwoord al zegt, heb je soms meer aan een goede buur dan aan een verre vriend en aangezien onze hele vriendenkring in onze oude woonplaats vijftien kilometer verderop woonde, leek het me prettig om in ons nieuwe dorp ook wat leuke, sociale contacten op te bouwen.

Dat bleek ijdele hoop. Toen we eenmaal verhuisd waren, merkte ik al snel dat het dorp waarin we terechtkwamen een heel hechte gemeenschap vormde. Veel mensen zijn familie van elkaar en een aantal van die families wonen er al generaties lang. Kinderen zoeken als ze het huis uitgaan een woning in het dorp, en zo blijft het kringetje in stand. Als je ‘van buiten bent’, zoals zij het noemen, is het moeilijk om er tussen te komen. Verder dan ‘hallo’ en ‘tot ziens’ kwam ik met mijn buurvrouw nauwelijks, ook al nodigde ik haar verschillende keren uit voor een kopje koffie. Ze had nooit tijd en de desinteresse droop ervan af. Ze leek me vóór de verhuizing zo aardig, maar daar had ik me blijkbaar in vergist.”

Heel het verhaal lees je in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Ineke iets zeggen? Praat mee.

Reageer op dit artikel

Yvonne67

Jeetje! Dacht dat wij de enigen waren die dit meegemaakt hebben. Wat naar voor je Ineke, heb nog niet je hele verhaal gelezen maar dit stukje is voor mij helaas al heel herkenbaar.

Beantwoorden
anoniem36

Ik herken hier ook veel in helaas. Wel moeilijk, zeker als je zelf ook je best doet, en mensen geen interesse hebben of je negeren.

Beantwoorden

Instagram