Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Cabaretier Richard Groenendijk over zijn succes én de liefde

‘Er is altijd die angst in mij om alles weer te verliezen’

Als cabaretier timmerde Richard Groenendijk (42) jarenlang aan de weg. Maar hij werd pas echt bekend toen heel Nederland in tv-programma’s als Ranking the stars en Wie ben ik? zag hoe hij niet op z’n mondje was gevallen. En nu heeft hij zijn eigen comedytalkshow. “Ik heb het voor elkaar: alles wat ik graag wilde doen, doe ik.”

Je nieuwe show draait helemaal om jouw Rotterdamse typetje Jopie Parlevliet. Heb je iemand in gedachten als je in haar huid kruipt?
“Jopie is een samenraapsel van veel vrouwen die ik ken. Ik heb speciaal voor haar een biografie geschreven waardoor ze echt een mens van vlees en bloed wordt. Jopie is een geboren Rotterdamse. Ze heeft een man die vaak moet overwerken en die totaal niet geïnteresseerd is in wat zij doet. Ze baalt ervan, maar gaat toch niet bij hem weg. Ze heeft helaas nooit kinderen kunnen krijgen, iets wat een groot verdriet is in haar leven. Dit soort dingen maak ik van dichtbij mee, bij vriendinnen. Hun verhalen, ervaringen en maniertjes gebruik ik als ik Jopie speel.”

 

Lees het hele interview in Vriendin 25.

Reageer op dit artikel

Instagram