Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Anja wist niets over het bestaan van Jan, haar biologische vader

‘Iedereen wist het, behalve ik: de waarheid over mijn vader’

“We moeten je iets vertellen. Wim is niet je biologische vader.” Pas een jaar geleden vertelden haar zussen aan Anja (57) wat de rest van de familie al veel langer wist. “Ik was gekwetst. Waarom had niemand mij dit eerder gezegd? Dan had ik mijn vader misschien nog kunnen ontmoeten.”

“Vorig jaar augustus vertelden mijn zussen dat de man van wie ik altijd dacht dat het mijn vader was, mijn vader niet is. We waren samen naar de begraafplaats geweest om een bloemetje te leggen bij de urn van onze ouders. Dat doen we elk jaar rond die tijd. Dit keer hadden we het wat uitgesteld omdat mijn zus Carla een chemokuur moest ondergaan. Ze heeft kanker met uitzaaiingen naar haar lever en was op dat moment erg ziek. Na afloop wilden mijn zussen bij mij thuis koffiedrinken. Ze moesten me iets vertellen. Het viel me op dat ze zenuwachtig waren. Ik dacht: dit gaat over Carla. Ze wil het vast hebben over wat als het niet meer gaat. Misschien denkt ze aan euthanasie? Eenmaal bij mij op de bank nam Carla inderdaad het woord. Maar wat ze zei, had niets te maken met haar ziekte.

Lees het hele verhaal in Vriendin 25 en praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Heeft iemand wel eens iets voor jou verzwegen?

Nee, gelukkig niet

Wauw! Bij mijn vriend hetzelfde verhaal. Wel op jongere leeftijd, maar hij is ook altijd voorgehouden tot iemand er per ongeluk met een opmerking voor uit kwam dat hij eigenlijk van een andere vader was. Nu mijn vriend zelf papa is, kan hij zich niet indenken dat je op de loop gaat voor zoiets prachtigs. En heeft hij het gevoel dat hij zich ontzettend moet bewijzen. Er is sinds een aantal jaren contact met zijn echte vader, maar dat voelt gewoon anders. Zijn stiefvader is nu duidelijk ook heel anders naar zijn echte kinderen dan naar mijn vriend toe. Gelukkig heeft hij hele lieve grootouders!:D

Instagram