Persoonlijke verhalen

Vriendin 24: Rosanne verkoos haar kinderwens boven haar relatie

Rosanne (35) wilde altijd graag kinderen. Toen bleek dat haar vriend Leon (38) geen kinderen kon krijgen en hij ook geen vruchtbaarheidsbehandelingen meer wilde proberen, verliet ze hem. “Ik hield intens van hem, maar mijn wens om moeder te worden was simpelweg te groot.”

‘Ik verliet mijn man, omdat hij onvruchtbaar was’

Rosanne: “Met hem wil ik kinderen. Dat was mijn eerste gedachte toen ik Leon voor het eerst in het echt ontmoette. Via een datingsite leerden we elkaar kennen en we hadden al heel wat gechat voor we gingen daten. We wisten zelfs al van elkaar dat we kinderen wilden. En toen ik hem voor het eerst zag, viel alles op z’n plek. Ik wist het zeker: dit is hem. Gelukkig voelde hij hetzelfde voor mij. Dat is nu vijf jaar geleden. In het begin stond het onderwerp ‘kinderen’ nog niet zo hoog op onze agenda, maar binnen een jaar besloten we ervoor te gaan. We wilden het allebei, dus waarom niet? Samen fantaseerden we over een gezin. Twee kinderen wilden we, misschien wel drie of vier. Ik keek er ontzettend naar uit om moeder te worden en Leon verheugde zich ook op het vaderschap.”

Lees het hele verhaal van Rosanne in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Zou jij je man verlaten als blijkt dat je geen kinderen met hem kunt krijgen?

Nee, want...

EEN RELATIE IS MEER WAARD DAN KINDEREN…OKE…KINDEREN SAMEN KRIJGEN IS HET MOOISTE WAT JE JE MAAR WENSEN KAN, MAAR OM DAN BIJ JE MAN WEG TE GAAN….NEE NEE…FOUTE KEUZE !!!

Nee, want...

Ik heb voor hem gekozen in voor en tegenspoed.

Nee, want...

Nee.ik heb voor hem gekozen en laat hem niet vallen als het tegenzit.

Ja, omdat...

Uiteindelijk kon ik geen ‘leuke’ man vinden dus kreeg ik alleen een kindje.

Nee, want...

Er zijn toch ook andere manieren om samen een kind te krijgen….

Nee, want...

Want als je van iemand houd, dan deel je lief en leed. In dit geval moeten ze toch kijken voor eventuele adoptie.

Nee, want...

Omdat een relatie meer is dan alleen kinderen krijgen. Het zal heel erg moeilijk zijn, maar probeer andere leuke dingen te doen of praat over adoptie ( wat ook niet zo makkelijk is )
Maar praat heel veel met elkaar en laat elkaar niet los.

Nee, want...

je blijft bij je man in voor en tegenspoed, zeker als je echt heel veel van hem houd..er bestaat ook nog zo iets als adoptie.. 😀

Nee, want...

in mijn vorige relatie hebben we 3 jaar geprobeerd een kindje te krijgen. na verschillende behandelingen en de 2de ivf poging wwas ik eindelijk zwanger. helaas maar voor korte duur, ik kreeg een miskraam. Mijn toenmalige man gaf mij de schuld en wilde dat ik direct het ziekenhuis zou bellen om een nieuwe afspraak te maken, ik wil dat niet. Ik wilde gewoon mezelf weer even worden zonder een hormoonbom te zijn en telkens vrij moeten nemen van mn werk, ik wilde ik weer ff zijn. Hij heeft dit niet kunnen accepteren en zijn daardoor uit elkaar gegroeid, uiteindelijk zijn we gescheiden en heb ik een dochter van mn huidige man, helemaal onverwachts, een echt cadeautje dus!!!

Nee, want...

Een partner treffen waarvan je aanvoelt dat je met die persoon oud wilt worden is heel veel waard. Dan is die relatie ook goed genoeg om op welke andere wijze dan ook kinderen te krijgen.

Nee, want...

Toen ik mijn man leerde kennen was dat een van de eerste dingen die hij me vertelde. Hij kon helaas geen kinderen krijgen. We hebben alles nog eens laten testen, maar inderdaad 0,0 % kans, dus helaas. Maar we gingen door met leven en waren gelukkig. Totdat ik een uitstrijkje liet maken en ik PAP 3A kreeg. Na 3 operaties was ik eindelijk vrij van kankercellen, maar….ik werd van zijn leven niet meer ongesteld….Wat bleek ? Ik was zwanger. Al 7 weken. Gelukkig leek ze nog op mijn man ook, anders had niemand mij geloofd dat ik echt nooit was vreemdgegaan en het kindje echt van mijn eigen man was !

Nee, want...

Mijn man ik wilden ook heel graag kinderen. In 2001 ben ik gestopt met de pil en het lukte ons niet. We zijn naar de huisarts geweest en daar kregen we al snel te horen dat er iets niet goed was. Door gestuurd naar het ziekenhuis, allerlei onderzoeken gedaan. Er kwam uit dat mijn man maar 5% kans had om mij zwanger te maken. Nooit is er bij op gekomen om hem hierdoor te verlaten. Onze wens was heel groot, en kwamen nog wel in aanmerking voor icsi. Ik moest dan nog wel ruim 25 kilo afvallen, met diëeten lukte he mij niet. Heb toen gevraagd om een andere manier om af te vallen en zou het een gbp worden. Eerst vooronderzoeken, daar bleek uit dat mijn organen niet doen wat ze zouden moeten doen. Ik kon wel een maagbandje nemen, maar er werd mij ook nadrukkelijk verteld “als jullie zwanger willen worden dan kost het je leven, of je verliest het kindje”. Dat was zo’n schok ons werg steeds voor gehouden door het andere ziekenhuis dat we wel zwanger konden worden. In eens werd onze wens hard leeg geprikt. Nooit zwanger kunnen worden, nooit een kindje krijgen. Nu zijn we allebei degene die niet zwanger kunnen zijn. Ik heb mijn man niet verlaten hierdoor, en hij mij ook niet!!! Je kiest voor elkaar ook al is de wens zo groot. Nu hebben we het er soms nog moeilijk mee, maar leren er mee om te gaan.

Ja, omdat...

Ik getrouwd was met een man die het zelf niet kon accepteren dat hij geen kinderen kon maken. Hij werd steeds agressiever omdat hij zich geen man meer voelde en gaf mij overal de schuld van.
Na een aantal IVF pogingen en een miskraam ben ik weer aan de pil gegaan omdat ik met zo’n man geen kinderen wilde.
Toen ging ie helemaal door het lint en sloeg deuren in elkaar waar ik naast stond.
in principe zou het antwoord op deze vraag nee zijn, omdat ik een lieve man nooit zou verlaten. Helaas hebben sommige mannen geen respect voor hun vrouw.
Ik heb daarna nooit meer zelf een kindje gekregen dat blijft altijd moeilijk omdat mensen het niet begrijpen hoe dat is als ze het niet zelf meegemaakt hebben.
Gelukkig zijn er meer dingen in het leven om gelukkig van te worden.

Nee, want...

ik heb dit ook meegemaakt. mijn man is onvruchtbaar. een klap als je dit te horen krijgt, en ja, ook ik heb overwogen bij hem weg te gaan. uiteindelijk toch ervoor gekozen om samen te blijven en samen te gaan voor een gezin met behulp van donor. en inmiddels trotse moeder van gezonde kids!

Instagram