Persoonlijke verhalen

Vriendin 24: Esther doneert haar eicellen aan wensouders

Toen het gezin van Esther (36) compleet was, wilde ze graag een ander stel helpen met het vervullen van hun kinderwens. Ze doneerde haar eicellen. Vlak nadat de wensmoeder zwanger werd met Esthers eicel, raakte ze zelf ook in verwachting. “Ik weet hoe groot een kinderwens kan zijn”

Esther: "Na de geboorte van Kyra (2) was voor ons gevoel ons gezin compleet. Vrij snel ben ik op de website van Freya op zoek gegaan naar oproepjes voor eiceldonoren. Ik had op het forum van die site over eiceldonatie gelezen en het leek me een mooie manier om een ander stel te helpen.”

“Een beetje kieskeurig was ik wel. Ik wilde graag een jonger stel helpen. Mijn beeld was toen dat een ouder stel te lang gewacht zou hebben om zwanger te worden. Inmiddels weet ik dat dit niet altijd zo is. Ook wilde ik dat het echt zou klikken tussen ons en de wensouders, omdat ik graag contact wilde houden in de toekomst. Niet alle wensouders willen dat. Ik wilde daar de deur niet platlopen, maar ik wilde graag een geboortekaartje en af en toe een update.

Ik las het oproepje van de wensouders. Het contact was meteen heel leuk. Ze woonden niet bij ons in de buurt, dat vond ik een voordeel. Anders zou het allemaal heel dichtbij komen. Ik wilde liever niet dagelijks geconfronteerd worden met het opgroeien van hun kind. Het leek me bovendien lastig om te zien hoe andere mensen het kind zouden opvoeden, vooral als ik het ergens niet mee eens zou zijn. Daarom wilde ik liever aan onbekenden een eicel doneren.”

Lees heel Esthers verhaal in Vriendin 24.

Wil je je mening geven of een ervaring delen? Praat mee op het forum
 

Reageer op dit artikel

Instagram