Persoonlijke verhalen

Vriendin 24: Charmaines man raakte vermist op zee

‘Niet weten waar iemand is, is zenuwslopend’

Twaalf jaar geleden vertrok de man van Charmaine (49) met een viskotter naar Duitsland. Daar kwam hij nooit aan. Charmaine schreef een roman over de jarenlange zoektocht. “Je wilt dat ze je man vinden. Ook al is hij dood. Dat is beter dan die onzekerheid.”

Charmaine: “Als ik de ouders van de in Panama verdwenen Kris en Lisanne op tv zie, denk ik terug aan de tijd dat mijn man Sjak werd vermist. De drive van die ouders om hun dochters te vinden, hun verdriet, de onzekerheid… Het is hartverscheurend. En zo herkenbaar. Niet weten waar iemand is, wat er met hem of haar is gebeurd, is zenuwslopend. Vergelijk het met de paniek die je voelt als je je kind kwijtraakt in het winkelcentrum. Het is dat knagende gevoel, die paniekerige onrust. En dan niet voor eventjes, maar constant.”

Lees het hele verhaal van Charmaine in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij net als Charmaine, ook lang in onzekerheid geleefd?

Ja, namelijk...

toekomst

Ja, namelijk...

Het volk stemde op de VVD. En dan is ineens je toekomst bijzonder onzeker als student…

Ja, namelijk...

Mijn vader is 4 september 2011 gaan fietsen!En hij kwam s’avonds niet thuis en mijn moeder belde dat mijn vader al terug moest zijn.Wij meteen gaan kijken langs de route waar mijn vader zou fietsen maar vonden hem niet!Naar politie toe maar konden nog niet meteen iets doen!En vroeg of,ze via telefoon konden kijken maar dat gaat niet zo gemakkelijk want,je moet 24 uurmvermist zijn voor ze,iets konden doen.Op maandag verder gezocht maar helaas!Op dinsdag zijn ze gaan zoeken met helicopter!En ook niets!En op woensdag vonden ze een lichaam in het kanaal en konden ze niet met zekerheid zeggen wie of wat.Op de donderdag moest ik dna afstaan of dat gelijk was!En dan duurt dat even voordat ze daar uitslag van hadden.En op de zaterdag vonden ze een arm in het water met trouwring aan en wisten ze dat het om het lichaam van mijn vader ging.Mijn vader is niet goed geworden en in het water terecht gekomen en toen tussen de scheepschroeven van een schip gekomen!Gelukkig heeft hij dit niet meer gevoeld!Maar mochten hem ook niet meer zien!En bij de uitvaart moet je dan maar geloven dat daar je eigen vader in een kist ligt!Ik ben zeker heel blij dat ze hem gevonden hebben want,als je zolang in onzekerheid leeft daar ga je kapot aan!Maar het is zo ’n verschrikkelijk gemis en heb ook geen afscheid kunnen nemen!Maar gelukkig heb ik hem vaak genoeg gezegd dat hij een super vader is!Voor mij is nog steeds heel moeilijk waar hij te water is geraakt en wat precies gebeurd is!Denk dan ook heel,vaak of een paragnost mij precies kan zeggen waar hij te water is geraakt zodat,ik daarnaar toe kan gaan!

Instagram