Persoonlijke verhalen

Vriendin 22: Vriendinnen via social media

Dankzij een berichtje op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn werden deze vrouwen beste vriendinnen.

Marlies (26) en Jorian (26)
Vriendinnen geworden via : Instagram

'Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen'

 

Marlies : “Wat een vrolijke, gezellige meid. Dat dacht ik toen ik Jorian drie jaar geleden voor het eerst zag. Ik ging bij haar langs om haar studentenkamer in Leiden te bekijken. Een paar dagen eerder had ik op Instagram gemeld dat ik woonruimte zocht in verband met mijn stage op een redactie. Jorian volgde mij op Instagram en reageerde meteen. Ze kende iemand die een kamer te huur had en ging zelf ook verhuizen, dus misschien kon ze me helpen. Ik vond het leuk dat ze meedacht. Uiteindelijk vond ik via een andere weg woonruimte, in Haarlem,maar Jorian en ik hielden wel contact.

Vlak nadat ik in mijn nieuwe huis was ingetrokken, stond zij met een grote bos zonnebloemen op de stoep. Heel attent. Ze kwam mijn nieuwe stek bekijken en bleef meteen eten. Sinds dat moment zijn we vriendinnen. We houden allebei erg van interieurspullen: Jorian werkt in een woonwinkeltje en ik heb een interieurblog. En ook qua kleding, muziek en boeken hebben we dezelfde smaak.”

Jorian: “Vroeger zat ik op het sociale netwerk CU2, een voorloper van Hyves, en daar heb ik ook een aantal vriendinnen aan overgehouden.Voor mij is het dus niet verrassend dat ik Marlies via internet heb leren kennen. Ik volgde haar blog en Instagram-profiel al een tijdje. Ze postte daar berichten over persoonlijke interesses, interieur bijvoorbeeld, waar ik me goed in kon vinden. Toen we elkaar ontmoetten, was de klik er meteen. Het gesprek verliep zo spontaan en makkelijk, dat we allebei het gevoel hadden dat we elkaar al een tijd kenden. Inmiddels zijn we al bijna vier jaar dikke vriendinnen. We kunnen altijd bij elkaar terecht: voor leuke dingen, maar ook als we ergens mee zitten.

De vader van Marlies is een paar jaar geleden overleden aan longkanker en mijn moeder heeft borstkanker gehad. Dat is gelukkig goed gekomen. Door wat we hebben meegemaakt, begrijpen Marlies en ik elkaars zorgen en verdriet als geen ander.”

Lees de rest van de verhalen in Vriendin 22. Heb jij jouw vriendin ook op social media ontmoet? Deel het op ons forum.

Reageer op dit artikel

Instagram