Persoonlijke verhalen

Vriendin 22: Ilonka en haar zoontje Kaj vochten samen tegen kanker

Twee jaar geleden hoorde Ilonka (37) dat haar zoontje (nu 2) leed aan een ernstige vorm van kinderkanker. Enkele maanden later blijkt dat Ilonka borstkanker heeft. Moeder en zoon zijn nu kankervrij. “Mijn leven is totaal veranderd. Soms voel ik geluk tot in mijn ténen!”

‘Ik ging volledig over op een soort overlevingsstand’

Ilonka: “Alleen Kajs lipje trilt nog, als ik hem naar de opvang breng. Maar huilen doet hij niet meer. Moedig steekt hij nu, als ik hem wegbreng, zijn handje op en zwaait hij me uit. In het begin was dat anders. Dan nam de leidster hem op haar arm en zag ik hem achter het raam hartverscheurend huilen. Het gaat nu steeds beter. Hij begint te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de kinderen, maar hij is nog wel voorzichtig. Het liefst zit hij aan een tafeltje en kijkt hij rustig om zich heen. Niet zo vreemd, tot voor kort had Kaj een heel ander leven dan de meeste kinderen. Het speelde zich grotendeels af in ziekenhuizen.”

Lees het hele verhaal van Ilonka in Vriendin 22 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens iets samen met je kind overwonnen?

Nee

Ik vind dit een heel mooi verhaal. Maar het kwam ook wel even binnen. In mijn omgeving ken ik wat mensen die de ziekte hebben, die knokken er heel hard voor. Beide een andere vorm. Dat raakt je dan makkelijker zo’n verhaal als dit. maar het gaat met beide nu goed.

Nee

Ik heb het verhaal met een brok in mijn keel gelezen. Ik heb onder andere mijn moeder en opa aan die rotziekte verloren.

Nu ik zelf een zoontje heb, raakt dit soort verhalen met nog meer! Ik ben zo ontzettend blij voor Ilonka, haar zoontje en man dat het goed is gekomen!

Instagram