Persoonlijke verhalen

Vriendin 21: Nadine is zwanger van haar twaalfde kind

Nadine (37) en Michel (54) hebben elf kinderen en nummertje twaalf is onderweg. Dat ze een groot gezin wilde, wist Nadine al van jongs af aan, maar aan gezinsplanning heeft het stel nooit gedaan. “Hoeveel kinderen we precies wilden, wisten we vooraf niet. Dat is een gevoelskwestie.”

'Dit wordt echt ons allerlaatste kindje'

Nadine: “Ik was zwanger van wat ons zevende kind had moeten zijn, toen ik tijdens de twaalfwekenecho hoorde dat het fout was: het vruchtje was gestopt met groeien. Ik was in tranen, maar de verloskundige reageerde heel bot: ‘Wat maakt het uit, jij kunt zo makkelijk kinderen krijgen!’ Op dat moment was ik niet alleen verdrietig, maar ook boos. Dit zeg je toch niet tegen een zwangere vrouw die net hoort dat het mis is? Ik ben nooit meer naar die verloskundige teruggegaan. Een miskraam is altijd heftig, of het je eerste of zevende zwangerschap is. Afgelopen december kreeg ik weer een miskraam en ons hele gezin was er kapot van. We verlangden allemaal zo naar deze baby. Ik ben daarom extra angstig nu ik weer zwanger ben. We hopen allemaal dat het goed gaat, want dit wordt ons allerlaatste kindje.”

Vroeg beginnen
“Michel en ik hebben samen elf kinderen: Damian (19), Shenna (15), Yalena (13), Romano (11), Jayden (9), Lorena (7), Lyvana (6), tweeling Giyano en Djinoh (4), Giulia (3) en Djayla (2). Ik ben nu tien weken zwanger van ons twaalfde kind. Mijn droom is uitgekomen, moeder worden van een groot gezin is altijd mijn wens geweest. Als kind kon ik uren spelen met barbies en poppen en vertelde ik mijn moeder dat ik later heel veel kinderen wilde en dat ik later graag wilde werken met kinderen. Mijn moeder begreep dat. Zelf ben ik een nakomertje, ik heb twee halfbroers, maar zij komt ook uit een groot gezin en ze is stapeldol op kinderen. Ik denk dat het met cultuur te maken heeft. Mijn moeder komt uit Macedonië, gezinnen met zes of zeven kinderen zijn daar heel gewoon. Toen ik op mijn vijftiende Michel leerde kennen, waren we eerst alleen goede vrienden. Pas later sloeg er een vonk over en maakten we toekomstplannen. Michel had op dat moment al een dochter uit een eerder huwelijk, die nu 27 is, maar zij woonde niet bij hem. Ook hij verlangde naar een groot gezin. Heel bewust ben ik op mijn achttiende zwanger geworden. Wij wilden graag een groot gezin en dan moet je vroeg beginnen. Toch is onze oudste, Damian, vier jaar ouder dan onze tweede, Shenna. Opnieuw zwanger worden lukte maar niet en ik vreesde dat we het bij één kind moesten laten. We zijn zelfs nog naar het ziekenhuis geweest om uit te laten zoeken of we soms verminderd vruchtbaar waren. Maar net voordat Michel zich zou laten onderzoeken, raakte ik gelukkig spontaan zwanger."

Lees het hele verhaal in Vriendin 21.

Heb jij ook zo’n groot gezin of vind je één kind meer dan genoeg? Deel je ervaringen hieronder of op ons forum. 

Reageer op dit artikel

Lautje2702

Bewondering voor deze vrouw.
Zelf hebben wij heel bewust gekozen voor 1 kind. Onze zoon is nu 4,5 jaar. Ik moet er dan ook werkelijk niet aan denken om weer zwanger te zijn, bevallen, luiers, slapelozenachten enz.
Voor mijn zwangerschap hadden we al besloten dat het bij 1 zou blijven.
Mijn man is enig kind. Die zegt; wat je niet hebt mis je ook niet.
Ik heb zelf een zus, waar het al van kinds af aan niet mee botert. En nu ook geen contact meer mee is.

Maar als iemand graag 12 kinderen wil hebben is de dat natuurlijk ook goed!
Ieder zijn ding toch?!

Veel geluk met je gezin!

Beantwoorden
sandrajonkervandam

Ook bewondering voor deze vrouw. Zelf heb ik “maar” de helft van het aantal kinderen dat zij heeft. Ook al een groot gezin dus. Maar al die zwangerschappen en bevallingen zijn een ontzettende aanslag op mijn gezondheid geweest. Nog een baby..het blijft geweldig. Maar ik ben inmiddels 38 en ben heel blij met mijn 3 jongens en 3 meisjes.:inlove:

Beantwoorden

Instagram