Persoonlijke verhalen

Vriendin 21: ‘’Mijn man wil dat ik 30 kilo afval, anders gaat hij bij me weg’’

John vindt het lichaam van zijn vrouw ‘wanstaltig’.

Ineke (42) en John (44) zijn 16 jaar getrouwd. Ze zijn heel gelukkig samen, alleen vindt John dat Ineke veel te dik is. “We vrijen nog wel, maar misschien één keer per maand en met het licht uit.”

Ineke: “Laatst kwam ik heel blij terug van een middagje winkelen met mijn oudste dochter en showde ik mijn man John m’n nieuwe jeans, top en overslagjurk. Maar in plaats van een compliment te geven, riep hij bot: ‘O mijn god, je ziet er niet uit met die dikke kont en uitgelubberde buik!’ Huilend ben ik naar boven gerend. Even later kwam John zijn excuses maken, maar ik vraag me echt af of mijn man in de gaten heeft hoe hij me kwetst.’’

Lees het hele verhaal van Ineke in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Herken jij je in Inekes verhaal?

Nee, helemaal niet

ipv katten zou hij haar juist moeten helpen en niet zo zeiken. Volgens mij houd hij alleen maar van zich zelf. Bah dat er zulke aso mannen zijn. Hij kon van mij aan het gas.(6):bomb:

Anders, namelijk...

Ik snap dat het vervelend is hoe hij haar hierover benaderd, maar ik vind Ineke wel erg makkelijk overkomen met haar “ik ben verslaafd aan chocola en mergpijpjes” en bij de lijnpoging op maandag grijpt ze dinsdags alweer naar de koektrommel. Ik denk dat Ineke inderdaad geen doorzettingsvermogen heeft en ik kan snappen dat haar man daar goed van baalt. Erg makkelijk om te zeggen ik kan niet sporten en dus niet afvallen, zo werkt het natuurlijk niet. Alles kan als je maar wil, maar volgens mij wil Ineke niet.
Haar man zou het wel anders moeten brengen, omdat hij zoveel is afgevallen wil niet zeggen dat het bij haar meteen zo gemakkelijk zal gaan, hij moet haar meer ondersteunen en niet afzeiken. Maar waar een wil is, is zeker een weg!

Anders, namelijk...

Je man heeft inderdaad gelijk dat genen voor te dik zijn fabeltjes zijn. Het ligt eraan wat voor voeding je eet. Voorbeelden hiervan is vetverbrand voedsel eten. Hier hoef je niet bij te sporten. Kijk is op google en typ in : Jasper Alblas. Dit dieet moet je vol kunnen houden omdat het je niet uithongert. Maar dan moet je niet de koektrommel elke keer open trekken.

Anders, namelijk...

Je man heeft inderdaad gelijk dat genen voor te dik zijn fabeltjes zijn. Het ligt eraan wat voor voeding je eet. Voorbeelden hiervan is vetverbrand voedsel eten. Hier hoef je niet bij te sporten. Kijk is op google en typ in : Jasper Alblas. Dit dieet moet je vol kunnen houden omdat het je niet uithongert. Maar dan moet je niet de koektrommel elke keer open trekken.

Ja, namelijk...

Lekker laten gaan zo’n man – of hij zo perfect is!?:/
“Houden van” draait volgens mij om heel iets anders en als hij dat niet in ziet: jammer dan – daaaaagggggg…….!!

Nee, helemaal niet

1 zo’n opmerking is grappig, de 2e irritant en de 3e x is het toedeledokie!
maar goed met die instelling heb ik ook nooit een relatie…. :$

Nee, helemaal niet

lekker door blijven eten en eerdaags 290 kilo aan de haak hebben , kun je de deur (van de slaapkamer) niet meer uit en kun je met je draaikont voor John ook geen pirouette meer maken :D:D:D

Nee, helemaal niet

Ik vraag me altijd af bij zo’n verhaal hoe die kerel er dan uit ziet. Vaak zit die met een kale kop of kale inhammen of een bierbuik commentaar op zijn vrouw te geven terwijl die zelf ontevreden is over zijn eigen uiterlijk. Je bent beter af zonder zo’n vent. En wat voor boodschap geeft zo’n vent aan zijn dochter. Dat ze niet goed genoeg is als ze een paar pondjes meer weegt ?????

Nee, helemaal niet

Als je bijna 100 kilo weegt bij 1,63m is dat belachelijk zwaar. Dit is een gevaar voor je gezondheid, want al dat vet gaat ook rond je organen zitten. De man van Ineke is misschien nogal bot in zijn manier om duidelijk te maken dat ze moet afvallen, maar hij heeft wel gelijk. Ineke heeft een eetverslaving. Dat haar dochter van 10 jaar al 52 kilo weegt is schrikbarend. Zelf woog ik rond mijn 20e 56 kilo, dus een meisje van 10 dat maar 4 kilo minder weegt, lijkt me ook ongezond dik.
Als moeder moet je het goede voorbeeld geven en de gezondheid van je kind en van jezelf prioriteit geven. Ik denk dat Ineke moet stoppen met haar struisvogelpolitiek en excuses en zichzelf een goede schop onder haar kont moet geven.
Als ze 70 kilo weegt zal ze terugkijken en blij zijn dat ze heeft doorgezet!

Ja, namelijk...

Het enige waar ik op wil reageren in dit verhaal is dat ik het vreselijk vind hoe je je middelste kind behandeld. Vooral het feit dat haar broer en zus een lekker toetje mogen en zij een optimel toetje krijgt…ik was ook een stevig kind en mijn moeder was ook streng met wat ik wel en niet mocht eten. Het enige gevolg was dat ik geen gezonde band met voedsel heb ontwikkeld en stiekem ging eten en nu nog dagelijks met mijn gewicht bezig ben. Door zo onderscheid te maken tussen je kinderen krijgt Rosalie toch het idee dat ze te dik is! Vreselijk verdrietig wordt ik hier van. Ga lekker samen met je gezin dagelijks na het eten een uurtje wandelen en laat iedereen een optimel toetje nemen!

Anders, namelijk...

ik heb gelukkig een lieve man die me steunt in wat ik doe.
ik heb ook de strijd van afvallen.
lees eens het geheim van slanke mensen.
en zeg eens kort en bondig tegen je man dat je je onzeker voelt door zijn gedrag.
ik voelde me ook niet sexy maar mijn man laat me voelen alsof ik in de playboy thuis hoor.
ik zou graag willen schrijven.

mensen weten het allemaal beter, zo makkelijk om te zeggen wat je wel en niet moet doen.
kijk naar je gezin maar trek wel 1 lijn. dus niet de een wel en de ander geen hagelslag.
er word achter je rug al genoeg gesnoept wat je niet weet.

Nee, helemaal niet

John zou Ineke wat meer moeten steunen maar ik vind Ineke wel een slachtofferrol aannemen en zichzelf erg zielig vinden. Iedereen kan afvallen!! Weliswaar de 1 wat moeilijker dan de ander maar het kan!

Nee, helemaal niet

Kweek eens een ruggengraat in plaats van een buik. Kom op, 1 dag een dieet volhouden en dan klagen omdat het zo zwaar is. Dat zeggen mensen met een chemokuur ook niet. Ik vind dat je jezelf maar in een zielig hoekje plaatst en alleen maar verontschuldigingen zegt, terwijl er uit geen 1 zin in je hele verhaal blijkt dat je er ook maar enige moeite voor doet. Ja, 2 dagen tig dieeten volgen en dan klagen dat je honger hebt.. goh misschien hoort dat wel bij een dieet. Terecht dat je man het zegt.

Instagram