Persoonlijke verhalen

Vriendin 21: ‘Ik slikte 240 laxeerpillen per dag, ik was verslaafd’

Laxeerpillen beheersten 20 jaar lang Claudia’s leven.

Claudia (40) was niet tevreden met haar figuur. Om af te vallen, slikte ze laxeerpillen. Het ging haar leven beheersen. “Ik moest steeds meer pillen nemen om de buikpijn te kunnen verdragen. En ondertussen takelde mijn lichaam verder af.”

Claudia: ‘‘Omdat ik ruim twintig jaar laxeerpillen heb geslikt, functioneert mijn dikke darm niet meer. De kans is groot dat hij moet worden verwijderd en dat ik dan de rest van mijn leven een stoma moet dragen. Toen ik dat hoorde, was het alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. De gedachte dat ik niet meer zorgeloos naar de sauna kan gaan en voortaan misschien seks moet hebben met een zakje op mijn buik, maakt me enorm verdrietig. Waarom heb ik het zó ver laten komen? Rond mijn twintigste woog ik ruim honderd kilo en wilde ik afvallen. Ik wist dat mijn buurvrouw, die aan anorexia leed, laxeerpillen slikte. Ik wist amper wat die pillen inhielden, maar dacht: laat ik ze ook eens proberen.

Lees het hele verhaal van Claudia in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die ook laxeerpillen gebruikt(e)?

Ja, iemand, maar die doet het nu niet meer

Mijn moeder heeft vroeger ( inmiddels is ze overleden) laxeermiddelen geslikt ,ze had anorexia!!!! Ze woog nog geen 45 kilo toen en is opgenomen in een kliniek en toen die tijd kreeg je zondevoeding om aan te sterken. 🙁 ik zelf was toen een jaar of 13 en kon maar niet begrijpen waarom iemand zichzelf zoiets aandeed!!!

Nee, gelukkig niet!

nee
maar ik heb overwogen
om ze ook te gaan proberen
maar nu ik dit lees schrik ik toch wel en zie er toch maar van af:o

Instagram