Persoonlijke verhalen

Vriendin 20: Mariëlle verloor 2 dochters in één jaar tijd

Een jaar van hoop en vrees.

4,5 jaar geleden veranderde het leven van Mariëlle (35) en haar man Aalderd (32) volledig. Hun eerste kindje, dochter Maran, wordt geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Een zwaar lot, maar Maran brengt ook veel liefde in het gezin. “Ik had geen idee dat ons nog veel meer verdriet te wachten stond…”

Mariëlle: “Een paar keer per week ga ik naar de begraafplaats. Als ik met Daan, onze zoon van 2, aan het fietsen ben, maar ook vaak met mijn man Aalderd. Onze meisjes, Maran en Karlijn, liggen naast elkaar. Maran heeft een monumentje met Woezel en Pip erop. Urenlang kon ze daar naar kijken, altijd lachend. Karlijn heeft een monumentje met roze hartjes. Aan de linker- én rechterkant van onze dochters hebben we 2 extra graven gekocht, voor Aalderd en mijzelf. Als onze tijd komt, willen wij aan weerszijden worden begraven, zodat onze meisjes tussen ons in liggen.”

Lees het hele verhaal van Mariëlle in Vriendin 20 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ook een zoontje of dochtertje vlak na de geboorte verloren?

Nee, (gelukkig) niet

Maar wel is er vlak na de geboorte van onze dochter iets bij haar hart ontdekt en is ze vlak na haar 3e verjaardag aan haar hart geopereerd. Dat is ook een heftige tijd voor ons geweest. Nu ruim 14 jaar later, is ze een normale puber, die maar eens in de 5 jaar terug hoeft voor controle.

Anders, namelijk...

Ik heb, vorig jaar augustus, met 6 weken zwangerschap een miskraam gehad 🙁

Ja, ik kan er over meepraten

Wij hebben ook twee kindjes verloren….:(
Wij hebben ons zoontje in 2000 tijdens de geboorte verloren, en in 2002 net voor de bevalling is in mijn buik ons dochtertje overleden. Wij hebben ook nog een zoon van 15 en een zoon van 9.

Instagram