Persoonlijke verhalen

Vriendin 2: Diana’s zoon Mike stierf aan XTC

‘Ik had geen idee dat hij drugs gebruikte.’

Toen Diana (50) op 2 november 2014 haar zoon Mike verloor, was hij nog maar negentien jaar. Hij overleed na het slikken van xtc. “Als ik kan voorkomen dat het ook maar één andere jongere gebeurt, dan heeft zijn dood toch nog een beetje zin gehad.”

Diana: “Het is nu iets langer dan een jaar geleden. Het was stralend weer, die vroege zondagochtend in de herfst. Mijn vriend Jan en ik waren net naar Antwerpen gereden om onze liefde te vieren. We hadden een gezellig restaurantje gevonden om lekker te ontbijten. Niets wees erop dat snel daarna voor ons de hel zou losbarsten. Jan en ik zaten net ons broodje te eten toen hij op zijn telefoon keek. Mijn oudste zus Mieke had twee keer gebeld. Met Jans telefoon belde ik haar terug – mijn eigen telefoon had ik die week toevallig op mijn werk laten liggen – maar mijn zus wilde Jan spreken. Dat zei ze met zo’n dwingende stem dat ik meteen voelde dat er iets was gebeurd. Jan liep naar buiten met zijn telefoon. Toen hij weer binnenkwam, zag hij bleek en had hij tranen in zijn ogen. Ik heb het hele restaurant bij elkaar geschreeuwd toen hij me vertelde dat Mike die nacht was overleden, mijn zoon van pas negentien jaar. Veel meer dan een wanhopig ‘neeeee’ kwam er niet uit. Ik dacht dat de grond onder mijn voeten vandaan zakte.”

Lieve jongen
“Tot die verschrikkelijke dag in november leidde ik een heel gewoon leven. Na mijn scheiding, inmiddels vier jaar geleden, woonde Mike bij mij. Hij werkte als procesoperator bij een technisch bedrijf en had een vriendin, Helen. Zijn vader zag hij af en toe. Mike was een lieve, fijne jongen. Na de scheiding zei hij dat hij blij was dat hij mij weer terug had. ‘Je bent weer de mama die ik ken’, zei hij. Mike had wel gezien dat ik een tijdje niet zo gelukkig was geweest. Die opmerking tekende hem, hij was echt een lieverd." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 2 of praat mee op het forum. 

Diana komt graag in contact met lotgenoten. Ze heeft een besloten groep opgericht op Facebook, speciaal voor ouders van overleden jongeren: Ouders van overleden kanjers. Wil je in contact komen met Diana? Meld je dan aan op deze pagina. Klik dan op deze link. Je kunt ook een mail sturen naar post@vriendin.audax.nl, Vriendin stuurt je bericht dan door naar Diana. 

Meer weten over xtc-gebruik onder jongeren? Op drugsenuitgaan.nl vind je meer informatie. 
 

Reageer op dit artikel

Instagram