Persoonlijke verhalen

Vriendin 19: zussen Mariëlle, Rebecca en Jordana zijn in verwachting

Samen zwanger met je zus, hoe leuk is dat? Nog leuker: samen zwanger met allebei je zussen! Mariëlle (35), Rebecca (34) en Jordana (24) krijgen begin juni alle drie een dochter. Mariëlle: “Ik vind deze zwangerschap extra bijzonder nu mijn zusjes ook in verwachting zijn.”

‘Met z’n drieën tegelijk zwanger, dat verzin je niet!’
 

Jordana: “Ik was echt nét getrouwd, vorig jaar op 18 september, toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Dat kwam behoorlijk onverwacht. We wilden wel graag een kindje, maar waren nog niet echt begonnen met proberen. De baby was dus een verrassing. Achteraf bleek dat ik al zwanger was toen we trouwden, heel bijzonder.” Rebecca: “Op hun trouwdag hield ik een speech, dat ik heel blij was voor Jordana en Elroy en dat ik hoopte dat ze snel een kind zouden krijgen. Ik riep: ‘Wij willen een kindje, wij willen een kindje!’ We moesten erom lachen, maar dat Jordana al zwanger was, hadden we niet gedacht. En dat ook ik in verwachting was, al helemaal niet.” Mariëlle: “En ons kind, onze tweede, is waarschijnlijk op die dag gemaakt, haha!”

Zo blij
Jordana: “Na de bruiloft had ik geen menstruatie meer. Een vriendin raadde me aan een zwangerschapstest te doen, maar dat leek me niet nodig. Ik dacht echt dat ik niet zwanger kon zijn. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan en stond ik met een positieve test in mijn handen…
Elroy en ik waren zó blij! Ik wilde meteen naar mijn moeder toe om haar het nieuws te vertellen. Ik hoopte dat mijn zussen er ook zouden zijn, dus belde ik ze om te vragen of ze ook kwamen, omdat ik iets moest vertellen.”
Rebecca: “Enrique en ik wisten toen ook al dat ik zwanger was van nummer twee, maar hadden dat nog aan niemand verteld. Ook voor ons was het trouwens best een verrassing, het was in één keer raak en dat had ik niet zien aankomen. Toen Jordana zei dat ze iets moest vertellen, dacht ik: die krijgt ook een baby. Enrique zei al: dan moeten wij het ook maar vertellen. Dus toen we die zondag met z’n allen bij mijn moeder waren en bij Jordana het hoge woord er inderdaad uitkwam, zei Enrique: ‘Bevallen jullie dan ook rond begin juni?’ Mijn moeder hoorde het meteen. ‘Ook?!’ vroeg ze. ‘Ja, ook, wij zijn ook zwanger!’ zeiden wij.” Jordana: “Dat was leuk en gek tegelijk. Sta je opeens elkaar te feliciteren.”
Mariëlle: “Ik wist die dag nog niet dat ik zwanger was, maar David-John en ik wilden wel heel graag een kindje samen. Hij had al een zoon en ik ook, maar een baby’tje van ons twee hadden we nog niet. We hebben het zo’n anderhalf jaar geprobeerd, maar het lukte maar niet. Inmiddels hadden we ons erbij neergelegd. We dachten: als het gebeurt, gebeurt het. Als zwanger worden maar niet lukt, gaat het namelijk alles overheersen."

Het complete verhaal lees je in Vriendin 19.

Deel jij ook iets bijzonders met je zus(sen)? Wil je reageren of zelf je verhaal vertellen? Praat mee op het forum

Reageer op dit artikel

Instagram