Persoonlijke verhalen

Vriendin 19: Lies en Yvon begonnen samen een rijdende kledingwinkel

‘Ons ontslag werd een nieuw begin’

Door de bezuinigingen in de zorg verloren Lies (47) en Yvon (47) hun baan. Maar de vriendinnen gingen niet bij de pakken neerzitten. Ze verkopen nu tweedehands kleding bij oudere dames thuis. Een gat in de markt. “Ouderen die niet mobiel zijn, zijn heel dankbaar als ze weer zelf kunnen winkelen.”

Een groot kledingrek vol jurken, bloesjes en colbertjes staat pontificaal in de woonkamer van Lies. Al bijna een jaar slepen zij en Yvon hun ‘rijdende winkel’ Livon met tweedehands kleding mee naar oudere dames die niet mobiel genoeg zijn om te gaan winkelen. Ze komen bij de dames thuis en zijn regelmatig te vinden in verzorgingshuizen en in de ouderensoos in hun woonplaats Beverwijk. Lies en Yvon zijn net terug van hun tweede bezoek aan een mevrouw die slecht ter been is. Lies: “Ze komt nog maar zelden haar kamer in het verzorgingshuis uit en kan niet meer de stad in om te winkelen. Dat doet haar veel verdriet, want ze houdt veel van mode.”

Lees het hele verhaal van Lies en Yvon in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Ken jij mensen die door de crisis hun baan zijn verloren?

Ja

mijn man o.a.

Ja

Maar ik betwijfel ten zeerste of dat crisis de oorzaak is. Mijn gevoel zegt eerder dat werkgevers nu met een smoes sneller van hun (dure?) werknemers af kunnen komen. Ze leggen liever hogere druk op het overgebleven personeel. En die zijn bang hun baan te verliezen….

Instagram