Persoonlijke verhalen

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus

‘Wij zorgen juist heel goed voor onze circus dieren’

Pammy Boltini (61) is de weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini en is fel tegen het mogelijk verbod op wilde dieren in het circus. Ze verhuurt complete circussen, tenten en artiesten. En dieren. “Wie denkt dat een olifant het slecht heeft bij ons, moet eens komen kijken.”

Op de vloer van het huis ligt een tijgervel, met de kop er nog aan. De bek van het dier is wijd opengesperd, de grote hoektanden zijn afgebroken: zoon Angelo reed er ooit per ongeluk met zijn skateboard tegenaan, vertelt Pammy. “Ons huis is vol herinneringen: een opgezette beer, Toni’s éénwielfiets, slangenvellen. Deze tijger kwam uit ons circus; net als alle andere dieren is hij van ouderdom overleden. Ook als dieren te oud waren om nog op te treden, reisden ze gewoon met ons mee. Een dompteur houdt van zijn dieren alsof het zijn kinderen zijn, en van een kind doe je ook geen afstand. Onze dompteurs wilden altijd het allerbeste voor hun dieren: het beste voer, het beste stro. Niet goed genoeg? Dan stuurden ze het terug. Dat er dan wordt beweerd dat zulke mensen hun dieren mishandelen, vind ik echt waanzin.”

Meer weten over Pammy Boltini? Neem hier een kijkje op haar website. 

Lees het hele verhaal van Pammy in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Anoniem

Ik weet 100% zeker dat niet alle circussen goed met hun dieren omgaan. 🙁 Als Pammy denkt van wel dan vind ik dat erg naïef en kortzichtig. 😮 Misschien moet ze een keer bij een ander circus gaan kijken.

Beantwoorden
isabella.gaatjeniksaan.3

Alle circussen in nl zijn bijna allemaal familie van elkaar.
En geloof me bij al mijn familie leden hier in nl of in het buitenland zijn ze heel goed voor hun dieren.
Al was er crisis en ging het bij even slecht.
Stonden de dieren op nr 1.
Dus zou niet weten welke circus jij bedoelt

Beantwoorden

Instagram