Persoonlijke verhalen

Vriendin 18: Het nieuwe leven van presentatrice Miljuschka Witzenhausen

Koken en haar kinderen, dat zijn de liefdes in het leven van Miljuschka Witzenhausen (30), een van de gezichten van foodkanaal 24Kitchen. Na haar scheiding vorig jaar heeft ze alles weer op de rit, “maar het blijft goochelen om werk en kinderen te combineren.”

'Ik ben gewoon een huisvrouw die goed kan koken'

 

Ooit was ze vj bij jongerenzender TMF en speelde ze in een soap. Daarna werd het stil rond Miljuschka Witzenhausen. Bewust, want ze richtte zich helemaal op haar kinderen Rembrandt, nu zes, en Felina van drie. Tot ze een nieuwe roeping vond als tv-kok, en nu is ze een van de gezichten van 24Kitchen. Privé ging het vorig jaar wat minder, toen ze scheidde van Tycho Veldhoen, de vader van haar kinderen. Maar nu is Miljuschka er weer helemaal. Met Moederdag in het vooruitzicht zochten we haar én haar kinderen op in haar studio aan huis.

Jij hebt een heftig jaar achter de rug, met je scheiding.
“Inderdaad. Scheiden is natuurlijk nooit leuk, al was ik degene die de deur dichtdeed. Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet naar overlevingsmodus en me op mijn werk gestort. Ik had geen huis, geen geld, moest helemaal vanaf niets beginnen. Dat was mijn eigen keus: ik wilde niet strijden om alimentatie of om het huis. Het was misschien niet de makkelijkste manier, maar wel die waarop ik mijn kinderen het minst beschadig. Want met vechten maak je alleen maar dingen stuk. En ik had ook mijn trots.” 

Waarom ben je weggegaan bij je man?
“Het is ingewikkeld, maar het heeft er vooral mee te maken dat ik mezelf niet genoeg heb bewaakt in de relatie. Ik stelde me in dienst van hem. Tot ik opeens bedacht dat ik dat niet meer wilde. Ik ging weer werken en alles veranderde. Dat was moeilijk voor hem, hij was het patroon gewend dat we hadden. Tja, en toen ging het fout. Het leven is gewoon een zooitje, dat is wat ik ervan heb geleerd. Je doet je best om het goed te doen, maar dat lukt niet altijd.”

En nu ben je dus een single moeder. Hoe gaat dat je af?
“Prima. Tycho heeft de kinderen een gedeelte van de week, dan probeer ik zo hard en veel mogelijk te werken. Het blijft constant goochelen om alles te combineren, maar het lukt. Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin Hester twee straten verderop woont en een kinderopvang aan huis heeft. Haar kinderen zijn de beste vriendjes van mijn kinderen. Rembrandt en Felina hebben het er zó naar hun zin!”

Lees het hele interview in Vriendin 18. 

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram