Persoonlijke verhalen

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen

‘Door alle stress heb ik zelfs een hartinfarct gekregen’

Net als vele andere Groningers merkt zangeres Imca Marina de gevolgen van de gaswinning in de provincie: de muren van haar huis zitten vol scheuren. lmca heeft er slapeloze nachten van. “Dit kan zo niet doorgaan.”

Kreten van ontzetting slaakt Imca Marina als ze door het achterste gedeelte van haar imposante boerderij in Midwolda loopt. Daar komt ze niet elke dag. Ze slaat haar hand voor haar mond. “O nee! Er zijn wéér nieuwe scheuren bijgekomen.” Ze wijst op verschillende afgebrokkelde kieren in de muur. Vers gruis ligt op de grond. Bij de plinten zijn grote gaten zichtbaar. “Deze moeten pas geleden zijn ontstaan. Die zaten er eerst niet”, zucht ze.
Het is om moedeloos van te worden. Want het was al zo erg. Door de gas- winning in Groningen is de bodem van de tuin op bepaalde gedeeltes wel zestig centimeter verzakt. Vijf jaar geleden merkte Imca voor het eerst dat er iets mis was. “Ik lag op bed en dacht dat ik spinrag op de muur zag. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er allemaal scheurtjes in de muur zaten. Pas later kwam het besef dat die niet zomaar konden ontstaan.”

Lees het hele verhaal van Imca in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij de Groningse grondverzakkingen ook ervaren?

Instagram