Persoonlijke verhalen

Vriendin 17: De kinderen van Liesbeth maken dag en nacht ruzie met elkaar

Met Vincent (8) en Max (6), de zoontjes van Liesbeth (36) en Daniël (40), is geen land te bezeilen. Ze spelen niet, maar maken ruzie: de hele dag door, elke dag weer. “En zelfs ’s nachts vechten ze, dan gaan ze stiekem naar elkaars slaapkamer.”

‘Vreselijk, maar mijn zoontjes haten elkaar echt’

“Afgezien van mijn schoonouders, krijgen we bijna nooit meer visite. Of het moet na negen uur ’s avonds zijn, als de jongens op bed liggen. Familie- en kinderverjaardagen mijden we. Als we er niet onderuit komen, gaan mijn man Daniël en ik apart van elkaar, heel soms met één kind. Maar we worden al bijna niet meer uitgenodigd op feestjes en etentjes. En ik kan het onze familie en vrienden niet kwalijk nemen. Hoe erg ik het ook vind om toe te geven, het valt niet mee om onze zoons op bezoek te hebben. Niet alleen maken ze constant ruzie met elkaar, tot vechten, krabben en slaan aan toe, ook trekken ze de andere aanwezige kinderen erin mee.

Lees het hele verhaal van Liesbeth in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Maken jouw kinderen veel ruzie?

Nee, gelukkig niet

mijn zoons zijn maatjes vriendjes broertjes als er een mening verschil is zit ik er meteen tussen om te vragen wat er aan de hand is en word dat ter plekken opgelost gaat het om speelgoed dan word er een keuken wekker neer gezet en als die afloop moeten ze het afgeven zonder problemen wel een probleem er van maken naar zijn kamer tot het eten en daarna douche en naar bed rust voor mij en hij doet het niet zo snel meer.

Nee, gelukkig niet

Mijn kinderen zijn nog steeds eigenlijk vier handen op een buik. Ze kibbelen wel eens maar echt ruzie? Nee. Ligt er misschien ook wel aan dat ze uiteenlopende karakters hebben waardoor de een makkelijker toegeeft dan de ander.

Ja, helaas wel

helaas hier ook! mijn dochterje van 8 en mijn zoontje van 5 maken zodra ze bij elkaar zijn alleen maar ruzie, ze treiteren elkaar om elk klein dingetje, en geven elkaar overal de schuld van! het komt weinig voor dat ze 10 minuten even rustig samen kunnen spelen, het is heel frustrerend omdat ik ook niet altijd kan zien wie er nou begint met treiteren, ik heb voor mezelf nog niet echt iets gevonden hoe ik dit kan oplossen! dus tips zijn harstikke welkom! maar gelukkig ben je dus niet de enige die dit meemaakt, want dit gebeurt in veel gezinnen, ik hoor het vaker om me heen, soms lijkt het wel alsof ze elkaar letterlijk haten:( ik hoop echt dat dit wel een keer ophoud, want het kost een hoop energie, en het maakt het daardoor niet gezelliger in huis

Ja, helaas wel

die van mij zijn nu 13 en 16 en vechten nog steeds elkaar het kot uit. Vanaf het moment dat de oudtse, een jongen, in de gaten had dat zijn zusje bij ons bleef hebben ze elkaar het bloed onder de nagels uitgetreiterd…Ze kunnen elkaars aanraking niet eens verdragen en gunnen elkaar het licht in de ogen niet…Als we in een rustige periode zitten, zonder gekijf e.d., dan toleren ze elkaar. Wel is het zo dat mijn zoon wel opkomt voor zijn zus als ze door iemand anders geplaagt wordt. En dat stemt me dan weer wat gelukkig, er moet dan toch wel iets van liefde tussen die twee zijn, al merken we daar in het dagelijkse leven weinig van!

Instagram