Persoonlijke verhalen

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden

‘Net toen we een kindje hadden geadopteerd, bleek ik zwanger’

Na een lang ivf-traject en drie miskramen besloten Manja (37) en Dirk-Jan (38) te gaan voor adoptie. Dolgelukkig waren ze, toen ze baby Summer in Amerika konden ophalen. En toen gebeurde er iets bijzonders: “Ik, zwanger? Zonder medische hulp? Dat was toch onmogelijk?”

Manja: “‘Het zou zomaar meteen raak kunnen zijn’, zei de huisarts toen ik jaren geleden mijn spiraaltje liet verwijderen omdat mijn man Dirk-Jan en ik voor een kindje wilden gaan. Daar ging ik niet van uit, want meestal gaat het niet zo snel. Ik dacht: het zou leuk zijn als ik binnen een jaar zwanger ben. Dat ik überhaupt niet in verwachting zou raken, was een scenario waar ik geen rekening mee hield. Bij mijn moeder duurde het weliswaar een tijdje voor ze zwanger werd – ik ben enig kind – maar zij was met haar 41 jaar ook wel aan de late kant. Onvruchtbaarheid komt niet in de familie voor, dus ik maakte me geen zorgen.”

Lees het hele verhaal van Manja in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij net als Manja kort na elkaar twee kinderen gekregen of heb je een kindje geadopteerd?

Nee

Er zit 22 maanden tussen de eerste en de tweede

Ja

Tussen mijn eerste (dochte)r en tweede (zoon) zit 2,5 jaar, tussen mijn tweede (zoon) en derde (zoon) zit 11 maanden, tussen mijn derde (zoon) en vierde (dochter) zit 13 Maanden. Allemaal met het geluk van een natuurlijke zwangerschap.

Nee

Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar tussen mijn zusje en mij zitten 17 maanden….

Instagram