Persoonlijke verhalen

Vriendin 15: Annette viel 55 kilo af door een maagverkleining

‘Ik heb mijn leven weer terug’

Als je alle mogelijke diëten al hebt geprobeerd, maar het lukt maar niet om blijvend af te vallen, kun je daar behoorlijk van in de put raken. Annette (42) koos uiteindelijk voor een drastische maatregel: een maagverkleining. “Het was mijn redding. Want op deze manier wilde ik niet verder.”

Annette: “Als een dikke baby van 9 pond kwam ik ter wereld. Mijn jongere broertjes waren graatmager toen ze werden geboren en dat zijn ze altijd gebleven. Sterker nog, mijn ouders moesten alles uit de kast halen om hen aan het eten te krijgen. Waar ik het liefst 10 snoepjes wilde, waren zij tevreden met 1. Ik kon me bijna niet voorstellen dat we echt familie waren! De liefde voor lekker eten zat er bij mij dus al jong in. Ik heb veel zakgeld uitgegeven aan het bakkertje en de snoepwinkel tegenover de basisschool. Ik was best stevig als kind, maar pas op de middelbare school kreeg ik daar moeite mee.''

Lees het hele verhaal van Annette in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij net als Annette ook veel kilo afgevallen?

Ja, namelijk:

Niet zoveel als Annette maar nadat ik ontdekte dat k suikerziekte heb, ben ik ook flink afgevallen, en weeg nu nog maar 54 kilo, terwijl ik ruim 63 was. En dat is voor mijn lengte van 1.61 toch te weinig.

Anders, namelijk...

Ja ik ben een hoop afgevallen maar ook weer aangekomen.
vorig jaar bandje eruit gehaals en daarna weer aangekomen.
nu 16 mei een gastric bypass ik wil graag het boek winnen zodat ik er veel motivatie uit kan halen.
ik hoop dat ik hem win.

Instagram