Persoonlijke verhalen

Vriendin 13: Jannie vocht voor het leven van haar ongeboren baby, maar verloor de strijd

‘Toen ik na tien dagen bijkwam, was mijn baby al geboren’

Jannie (48) werd zo ziek, dat haar leven en dat van haar ongeboren kind in gevaar kwam. Haar dochter Sabine kwam levenloos ter wereld. Jannie vindt het fijn dat er een nieuw gezondheidsfonds is dat zich hard maakt voor onderzoek naar babysterfte. “Er is nog een wereld te winnen.”

Tijdens de zwanger- schap en bevalling van Jannie ging het mis, gruwelijk mis. Haar dochter Sabine kwam met ruim 23 weken zwangerschap levenloos ter wereld. Inmiddels is het vijftien jaar geleden dat deze intens verdrietige gebeurtenis plaatsvond, maar Jannie (48) en haar man Cor (48) leven nog iedere dag met het verlies. Jannie is opgelucht dat er nu eindelijk een fonds is dat zich inzet voor meer wetenschappelijk onderzoek, met als doel babysterfte terug te dringen.

Lees het hele verhaal van Jannie in Vriendin 13.

Reageer op dit artikel

Herken jij je in het verhaal van Jannie en waarom?

Nee

zal zelf nooit zo’n verhaal in het openbaar vertellen

Ja, omdat...

ook ik ons eerste kindje kwijt ben na een dramatische gebeurtenis als het HELLP syndroom.
Ook ik had een vroedvrouw die mij niet eerder wilde zien als na het pinksterweekend ,en toen was het te allemaal te laat ,uiteindelijk .dit alles is bijna 18jaar overleden ons meisje Sharona heeft niet bij ons mogen zijn.veel sterkte voor ieder die dit heeft moeten doorstaan.

Instagram