Persoonlijke verhalen

Vriendin 12: Maria is blij met de nieuwe liefde van haar ex

Een jaar geleden stelde Maria (41) haar ex René (43) voor aan Ilse (45). Sindsdien zijn zij een stel en wonen ze samen. Maria is alleen maar blij voor haar ex én voor hun negenjarige dochter Jessamy. “Ilse en Jessamy zijn dol op elkaar.”

'De vriendin van mijn ex geeft mijn dochter zo veel liefde' 

"Lieve Ilse, jij bent echt de liefste, leukste aanleunmoeder die ik had kunnen verzinnen voor mijn dochter. Dank je wel voor de liefde die jij haar geeft.” Deze woorden postte Maria onlangs op de Facebook-pagina van Ilse, de nieuwe vriendin van haar ex-man René. “Ilse had me uitgenodigd om de verjaardag van mijn dochter Jessamy samen te vieren. Dat alleen al vond ik lief van haar. Maar toen ik bij hen was, realiseerde ik me ineens hoe goed ze is voor Jessamy.” Het bericht van Maria leverde een golf op aan reacties van vooral gescheiden vrouwen met andere ervaringen. Van ‘Wat lief en waardevol’ tot ‘Hoe doen jullie dat dan?’ en zelfs ‘Zo kan het dus ook’.

We staan positief in het leven 
Maria en Ilse vinden het de normaalste zaak van de wereld dat ze zo vriendschappelijk met elkaar omgaan. “We houden niet van gezeur. En staan beiden positief in het leven”, zegt Maria. “Klopt”, voegt Ilse toe. “Al hoor ik helaas nog vaak dat het er heel anders aan toe gaat tussen exen en de nieuwe liefdes. Dat dingen worden uitgevochten over de hoofden van kinderen. Dat nieuwe liefdes compleet worden genegeerd. Gelukkig staan Maria en ik er anders in.”

Het beste voor iedereen 
Drie jaar geleden liep de relatie tussen Maria en René stuk. Hun dochter Jessamy was toen net zes. Maria: “Het liep niet meer lekker tussen ons.  Al een tijdje niet. We twijfelden over hoe en of we nog wel met elkaar verder wilden. Uiteindelijk hakte René de knoop door en zei hij dat hij niet meer wilde. Eerst was ik daar nog wel verdrietig om, boos ook. Maar al vrij snel berustte ik in het idee dat dit het beste was voor iedereen. Als we zo doormodderden, zouden we allebei ongelukkig blijven. Daar had niemand iets aan. Zeker Jessamy niet.”

Lees het hele verhaal van Maria in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Instagram