Persoonlijke verhalen

Vriendin 12: De vriend van Katinka is depressief

De vriend van Katinka (51) heeft last van depressies. “Zonder dat hij het mij had verteld, is hij met zijn medicatie gestopt. Nu hangt hij al vijftien maanden alleen maar op de bank.”

“Al ruim een jaar is de sfeer in huis om te snijden”

Katinka: “In het weekend slaapt mijn vriend Gert vaak tot half drie uit. Het liefst nog langer. Hij kan hele dagen onder zijn dekbed liggen. Zelf zegt hij dat hij ‘laag in zijn energie zit’, ik noem het ronduit depressief. En dat is nu al vijftien maanden zo. Ik hou heel veel van hem, hij is mijn lief en ik wil hem niet kwijt. Maar dit put mij wel uit. Ik wil graag leven, genieten, maar nu trapt er constant iemand op de rem. Op de dagen dat Gert zo lang uitslaapt, sluip ik door het huis. Hij zegt wel dat dat niet hoeft, maar toch heb ik het gevoel dat ik zachtjes moet doen.”

Lees het hele verhaal van Katinka in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens depressief geweest?

Ja, erg lang zelfs

En ik ben heel erg gesteund door mijn partner

Ja, erg lang zelfs

Ik vind het erg belangrijk dat als je depresief bent, steun hebt van je directe omgeving.
Het heeft bij mij ruim vijftien jaar geduurd en die steun was erg belangrijk om het vol te houden

Ja, maar dat was van korte duur

Dat was tijdens de middelbare school begin jaren. Maar toen ik naar een nieuwe school ging, ging alles veel beter en was ik weer happy. Mede door mijn familie.

Ja, erg lang zelfs

Ikben al jaren depressief vooral in de winter.
Ik heb al vele therapien gevolgd maar lijk nu eindelijk baat te hebben bij een combinatie van medicijnen, reiki en vooral Neo therapie! !

Instagram