Persoonlijke verhalen

Vriendin 11: Schoon huis? Hoofd leeg!

Voorjaarsschoonmaak in 11 simpele stappen.

Volgende week is het officieel lente. Begint het al te kriebelen? Niets werkt beter om je hoofd leeg te maken dan je huis eens goed onder handen nemen. Tijd voor de Grote Voorjaarsschoonmaak!

Stap 1: Gordijnen als nieuw
Een goede start van de grote schoonmaak: was je gordijnen (check wel eerst het label). Aan het eind van de dag kun je alle gordijnen weer schoon ophangen en ziet je huis er helemaal opgefrist uit. Voorkom beschadiging van de stof door de haken eruit te halen en kwetsbare vitrage in een kussensloop te stoppen. Vul de trommel maximaal tot de helft; bij een te volle machine kunnen schuurvlekken ontstaan door de wrijving met de wastrommel.

Tip: Gebruik een vloeibaar wasmiddel, dat lost beter op in het water dan poeder en laat geen witte strepen achter. Veel gordijnstoffen bevatten een kreukherstellende finish; eventuele kreukels zakken er na het wassen vanzelf weer uit als je ze ophangt. Zijn de gordijnen of vitrages heel erg vies, laat ze dan een paar uur weken in een oxi-vlekkenmiddel (bijvoorbeeld Vanish oxi action of HG oxi vlekkenwonder).

Lees meer tips in Vriendin 11 en deel jouw eigen tips op het forum.

Reageer op dit artikel

Wat zijn jouw ultieme schoonmaaktips voor de Grote Voorjaarsschoonmaak?

Instagram