Persoonlijke verhalen

Vriendin 11: Esther voedt het zoontje van haar tienerdochter op

Esthers (45) dochter Josanne was pas 16 toen ze Sem kreeg en kon de zorg niet aan. “ Ze had haar eigen leven nog zo hard nodig, merkte ik.” Daarom zorgt Esther nu samen met haar man Rene fulltime voor haar kleinzoon.

‘Ik besloot: dit kind zou niets overkomen’

“Ons leven is sinds de komst van Sem, nu ruim een half jaar geleden, behoorlijk veranderd. Onze jongste dochter Tess is twaalf. We waren dus al een tijdje uit de luiers en in een totaal andere fase van ons leven. Ons besluit heeft veel voeten in de aarde gehad, maar je doet in een situatie als deze wat het beste voor het kindje is. Sem heeft rust en regelmaat nodig en dat kan Josanne, die nog veel te veel puber is om te moederen, hem niet bieden. Josanne is mijn dochter uit mijn eerste huwelijk. Een spontane, lieve meid, maar wel met een bijzonder pittig karakter. Rond haar veertiende ontstonden er problemen. Ze wilde niet meer naar school en trof de verkeerde vrienden. Ik had de hoop dat professionele begeleiding haar goed zou doen. De dag dat we haar wegbrachten, was een van de moeilijkste dagen uit mijn leven. Ik had het zo graag anders gezien…”

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 11 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij het aankunnen om jouw kleinkind op te voeden?

Ja, want...

Uit liefde voor mijn kind én kleinkind

Ja, want...

Als het eenmaal zo is, dan maak ik er liever het beste van om het kindje in alle warmte en liefde bij ons thuis op de voeden, uiteraard hoop ik dat dit mijn dochter bespaard blijft, maar ik zou er volledig voor gaan!

Ja, want...

het is mijn kleinkind. Moet zeggen dat ik 46 nog een dochter heb van 5. Als ik straks 57 ben en mijn dochter krijgt met 16 een kind dan weet ik niet of ik het aankan. WILLEN zeker maar kan ik het nog aan.

Instagram