Persoonlijke verhalen

Vriendin 1: huidverzorgingstips van de experts

Voor altijd jong? Sorry, dat kan niet… Wel delen we in Vriendin 1 de beste tips (van experts!) om het verouderingsproces wat te vertragen. Hieronder vind je nog wat extra huidverzorgingstips. Zo ga je goed het nieuwe jaar in!

Probiotica
Heb je al van probiotica gehoord? Dat zijn goede bacteriën die een positief effect op je gezondheid en je huid kunnen hebben. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van probiotica op de spijsvertering en darmklachten.

Onderzoekarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee: “Het idee is dat probiotica de zuurgraad van je huid verlagen door melkzuur en andere stoffen met antibacteriële werking aan te maken. Hierdoor zouden de slechte, ziekmakende bacteriën minder kans krijgen. En bij een droge huid zouden probiotica de weerstand van je huid kunnen verbeteren, waardoor die vocht beter vasthoudt en droogterimpeltjes verdwijnen. Er is alleen wel meer onderzoek nodig om te bewijzen dat probiotica de hype waard zijn. Het is bovendien een uitdaging om levende beestjes goed te houden in een crème. Vaak wordt nu gewerkt met dode bacteriën of deeltjes daarvan.”

Probiotica in cosmetica is zo nieuw dat het nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Wél online bij www.thebeautychef.com en www.aureliaskincare.com.

Potje? Pompflacon!
Antioxidanten zijn gevoelig voor licht en lucht. Daar verliezen ze hun werking door. Antirimpelcrèmes blijven daarom het beste bewaard in een luchtdichte pompflacon of in een tube. Ze blijven minder lang goed in een potje.

Extra smeren in de winter
Door de lagere luchtvochtigheid kan je huid droger worden. Vul daarom je dagelijkse moisturizer aan met een vette crème, zoals vaseline of een 100 procent plantaardige olie als argan- of jojobaolie. Daarmee bouw je de weerstand van je huid op en ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Hoe hoger de concentraties werkzame stoffen, hoe beter de werking van de olie. De beste olie is de premium-variant. Want op elk flesje staat dat het 100 procent puur is, maar dat zegt niks over de kwaliteit. Een betrouwbare webwinkel is www.arganwinkel.nl. Wil je een gratis proefflesje arganolie uitproberen? Vraag het dan hier aan

Reageer op dit artikel

Instagram