Persoonlijke verhalen

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme

Dáárom was ik dus altijd het buitenbeentje…

Eva Louise (34) heeft zich altijd al anders gevoeld dan de mensen om zich heen. Pas als haar zoon dezelfde kenmerken vertoont en bij hem de diagnose ‘klassiek autisme’ wordt gesteld, dringt het tot haar door dat ook zij autisme heeft.

Eva Louise: “Als kind was ik stil, braaf en onzichtbaar. Erg op mezelf. Ik functioneerde het beste bij vaste structuren. Hoe ik vrienden moest maken wist ik niet goed, het was me niet duidelijk wat er dan van me verwacht werd. Er was één meisje met wie ik de hele basisschooltijd optrok; zij was mijn houvast. Ik deed alles wat zij deed. Als ze ziek was, wist ik me geen raad. Hoe moest ik me nu gedragen? Wat moest ik doen en zeggen? Ik had werkelijk geen idee. De onzekerheid putte me uit. Feestjes vond ik verschrikkelijk, want dan ging alles anders dan ik gewend was. Van de chaos en het lawaai raakte ik in paniek en dan kwam ik doodmoe thuis. Op de basisschool kon ik me vasthouden aan een gestructureerd dagritme en dat sleepte me erdoor. Maar dat veranderde toen ik naar de middelbare school ging.”

Lees het hele verhaal van Eva Louise in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ook een vorm van autisme?

Ja,....

weet pas sinds mei dat ik pddnos heb terwij ik al 43 ben en al 30 jaar hulp nav mijn aan alcoholverslaade ouders daar werd schuld van mijn probleem gezocht nu blijken mijn beide kinderen kenmerken van pddnos te hebben ben erg blij dat ik nu weet waarom op het sochilale vlak veel dingen verkeerd gingen

Ja,....

Ik heb twee maanden geleden de diagnose ASS (PDD-NOS) gekregen.

Instagram