Persoonlijke verhalen

Tips om positiever in het leven te staan

Vandaag is de nationale dag van de positiviteit. Hier vind je vijf tips om positiever in het leven te staan.

– Glimlach naar vreemden
Normaal gesproken lach je alleen als je een bekende tegenkomt of iets leuks meemaakt. Probeer vandaag ook is naar vreemde mensen te glimlachen. Je wordt er niet alleen zelf vrolijker van, maar geeft ook die ander een goed gevoel.

– Buig je negatieve gedachten om naar positieve gedachten
Probeer problemen van de positieve kant te bekijken. Is je band lek? Lekker toch, geniet van die heerlijke wandeling en neem even tijd voor jezelf. Begin met kleine gedachten zoals 'ik ben goed zoals ik ben' of 'vandaag is mijn dag'. Door hier 's ochtends mee te beginnen start je je dag meteen goed. Wat weer invloed heeft op je gevoel de rest van de dag. 

– Doe iets goeds voor anderen
Er is niet voor niets het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Iets goeds voor iemand anders doen geeft vaak een goed gevoel. Iemand anders helpen geeft voldoening en vergroot je zelfrespect. Dit helpt dan weer om positiever in het leven te staan.

– Zorg goed voor jezelf
Door goed voor jezelf te zorgen, voldoende rust te nemen en gezond te eten, ga je er beter uitzien en voel je je energieker. Dit zorgt dat je lekkerder in je vel zit en je meer zelfvertrouwen krijgt. 

– Spreek af met vriendinnen
Als je niet lekker in je vel zit, heb je vaak de neiging om je in je kamer op te sluiten en de hele dag binnen film te kijken. Toch is het belangrijk om juist op deze momenten met vriendinnen af te spreken. Misschien moet je jezelf er even toe zetten, maar na een middagje met vriendinnen voel je je gelijk beter. Ga gezellig kletsen, praat over wat je dwarszit en het voelt meteen of alle lasten van je schouders afglijden. 

Reageer op dit artikel

Instagram