Persoonlijke verhalen

Tips om je weerstand te verhogen

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, begint de weerstand bij veel mensen te kwakkelen. Verkouden, hoesten, keelpijn en hoofdpijn. Gelukkig zijn er genoeg tips om de weerstand te verbeteren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Vitamientjes
Dat vitamines belangrijk zijn voor een goede gezondheid, wist je al. Maar wist je ook dat bepaalde vitamines extra invloed hebben op de weerstand? Vitamine A, B6, C, D en E zijn bij een goede weerstand van belang. Vitamine D is uit dit rijtje de belangrijkste weerstands-vitamine. Deze is vooral te vinden in vette vis, vlees, en eieren. Ook haal je vitamine D uit zonlicht, dus ga naar buiten!

2. Frisse lucht
Zet de ramen van de slaapkamer eens iets vaker open en laat de frisse lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zich minder snel kunnen nestelen.

3. Beweeg
Voldoende bewegen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je je fitter voelt en blijft. Voldoende bewegen hoeft niet per se te betekenen dat je elke dag intensief naar de sportschool moet gaan. Dertig minuten bewegen per dag is al voldoende. Loop bijvoorbeeld na het avondeten een blokje om.

4. Eet gezond en gevarieerd
Kijk eens kritisch naar je voeding. Eet je de aanbevolen hoeveelheid fruit (2 stuks) en groente (200 gram)? Veel Nederlanders halen deze hoeveelheid niet. Neem eens een stuk fruit mee naar werk of in plaats van een koek een stukje komkommer en wat worteltjes. Zo kom je met wat kleine veranderingen stap voor stap aan de juiste hoeveelheid. 

5. Drink!
Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Probeer dagelijks zo'n 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Fan van frisdrank? Probeer dit niet of minder te drinken. Frisdrank bevat namelijk erg veel suiker. Je kunt beter kiezen voor een kopje thee of water met bijvoorbeeld een citroentje erin.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram