Persoonlijke verhalen

Taalcoach Buffi Duberman houdt van al ‘haar’ artiesten

‘Ik ben zo dankbaar dat ik kan leven van mijn talent’

Buffi Duberman (45) vindt dat ze de mooiste baan van de wereld heeft: ze coacht Nederlandse artiesten in hun Engelse uitspraak. Vaste ingrediënten tijdens haar coachingslessen: lachen en genieten. “Als je niet geniet, voelt leren als een straf. En als je niet lacht, hoe kun je dan leren?”

Je bent Amerikaanse, maar je woont al ruim twintig jaar in Nederland. Ben je hier vanwege de liefde terechtgekomen?
“Inderdaad. Mijn ouders vonden dat ik na mijn studie wel een reisje van zes weken naar Europa had verdiend. Ik ben nooit meer terug naar Amerika gegaan, want in de trein van Wenen naar Praag hoorde iemand mij Engels praten. En die zocht iemand om daar een taleninstituut op te zetten. Geweldig! Het werd een historisch moment in mijn leven. Want voordat ik met mijn nieuwe baan zou beginnen, maakte ik een trip naar Barcelona en daar kwam ik een heel leuke Nederlandse jongen tegen: Peter. Met hem begon ik de langste onenightstand ooit, haha. Na mijn jaar in Praag vroeg Peter of ik mee wilde naar Nederland. Ik zei: ‘Ik weet niet eens waar Nederland ligt!’

Lees het hele interview met Buffi in Vriendin 43.

Reageer op dit artikel

Beheers jij de Engelse taal goed?

Nee, helemaal niet

:/

Ja, zeker weten!

Mijn man is nl. Amerikaans

Ja, een beetje

Verstan gaat prima, omdat veel t.v. programma’s in het Engels zijn. Maar tussen je verstaanbaar kunnen maken en de taal goed beheersen ligt toch een groot grijs vlak.

Instagram