Placeholder

Straatvraag – Zou jij je DNA afstaan voor een onderzoek?

De politie maakt steeds vaker gebruik van DNA onderzoek. Ook om de moord op Marianne Vaatstra op te lossen, werden mensen uit omliggende dorpen gevraagd DNA af te staan. Zou jij instemmen met het afstaan van je DNA?

De politie maakt steeds vaker gebruik van DNA onderzoek. Ook om de moord op Marianne Vaatstra op te lossen, werden mensen uit omliggende dorpen
gevraagd DNA af te staan. Zou jij instemmen met het afstaan van je DNA?

In Vriendin geven Yolanda, Cynthia en Saida antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Yolanda (52): “Ja, daar heb ik geen problemen mee. Ik vind het geen inbreuk op mijn privacy. Alleen als het niet in mijn buurt is gebeurd, zoals al die dorpen bij het onderzoek op de moord van Marianne Vaatstra, zou ik er wat meer moeite mee hebben. Toch zie ik de zaak graag opgelost.”

 
Cyntia (25): “Als ik iemand daarmee kan helpen, zou ik het zeker doen. Ook als ik het slachtoffer in kwestie niet persoonlijk ken, zou ik mijn DNA afstaan in de hoop dat de zaak wordt opgelost. Ik niets verkeerd gedaan.”
 
Saida (43): “Als je niks gedaan hebt, dan heb je ook niks te verbergen. Ik heb er dus geen problemen mee. Ik vind het ook geen inbreuk op mijn privacy. Als er verder niks raars wordt gedaan met mijn gegevens, vind ik het prima.”