Straatvraag: Vind jij dat homostellen kinderen mogen adopteren?

Straatvraag: Vind jij dat homostellen kinderen mogen adopteren?

Honderdduizenden Fransen gingen pas geleden de straat op om te protesteren tegen het legaliseren van het homohuwelijk. Ook streden ze tegen het voorstel dat homostellen kinderen mogen adopteren. Wat vind jij?

Honderdduizenden Fransen gingen pas geleden de straat op om te protesteren tegen het legaliseren van het homohuwelijk. Ook streden ze tegen het voorstel dat homostellen kinderen mogen adopteren. Wat vind jij?

In Vriendin 5 geven Nicolet, Carolien en Lot antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij vindt.

Nicolet (39):
“Voor mij zijn homorelaties gelijk aan heterorelaties. Voor een goede opvoeding van een kind ligt het er denk ik niet aan of iemand homo of hetero is.”

Carolien (38):
“Natuurlijk mag dat! Er zijn zo veel succesverhalen van kinderen die op een goede manier en zonder problemen opgroeien bij een homostel. Het is vooral belangrijk dat het kind in een liefhebbend gezin terechtkomt.”

Lot (42):
“Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik vraag me af of het goed is voor het welzijn van het kind. Kinderen hebben een rolmodel nodig en traditioneel gezien zijn dat een vader én een moeder. Aan de andere kant kunnen twee moeders of twee vaders ook goed zorgen voor een kind. Wel vind ik dat twee vrouwen beter kunnen adopteren dan twee mannen. Vaders missen toch het natuurlijke moederinstinct.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind jij dat homostellen mogen adopteren?

 • Melientje
 • Anoniem
  Anoniem
  Een kind moet in liefde opgroeien. Maakt niet uit bij wie. Er zijn genoeg hetrostellen die een kind krijgen en het totaal verwaarlozen. Bij een adoptie komt er toch heel wat bij kijken en dat doe niemand zomaar. De intensie is dan veel heftiger dan wanneer het zomaar vanzelf gaat. ALLES DRAAIT OM LIEFDE EN GENEGENHEID.
  Beantwoorden
 • TonnyJ
  TonnyJ
  waarom zouden twee mannen of vrouwen niet voor een kind kunnen zorgen, er zijn zoveel kinderen die het met alleen een papa of mama moeten stellen, zouden deze kinderen het beter hebben ik denk het niet
  Beantwoorden
 • Yvo21
  Yvo21
  het zijn ook gewone, lieve mensen. Niet anders dan anderen. Er schort heel wat aan de opvoeding in gezinnen waar er een vader en moeder aanwezig is, misschien doen deze paren het wel beter!
  Beantwoorden
 • Jantiene1968
  Jantiene1968
  Ik ga er vanuit dat de liefde voor je kind op allerlei manieren kan worden gegeven....dus zeker ook homostellen misschien verdiepen zij zich nog wel veel meer op het opvoeden ..........ook omdat zij al een etiket ophebben...ja wie ben ik...ik heb geen kinderen....
  Beantwoorden
 • ikke-ietje
  ikke-ietje
  het belangrijkste wat een kind nodig heeft is liefde en geborgenheid zonder dat kan een kind niet leven. 2 mannen kunnen dit net zo goed bieden
  Beantwoorden
 • grummel
  grummel
  waarom zouden zij geen kinderen mogen hebben,zij zijn toch ook een koppel.als ze goed voor het kind zorgen is dit geen probleem
  Beantwoorden
 • MaMa-Jo
  MaMa-Jo
  ik zou niet weten waarom niet. Dan zou scheiden ook verboden moeten worden
  Beantwoorden
 • Cleo
  Cleo
  Liefde en het vermogen een kind goed op te voeden hangen niet af van het feit of je van mannen of van vrouwen houdt.
  Beantwoorden
 • angela.keehnen
  angela.keehnen
  Als een kind liefdevol opgevoed word met normen en waarden en respect voor de medemens maakt het absoluut niets uit!!!!!
  Beantwoorden
 • Sunshine91
  Sunshine91
  ook zij kunnen liefdevol voor hun kinderen zorgen. Alleen ik zou misschien wel twijfelen als het stel als heel wat ouder is. Maar dat vind ik hetzelfde bij heterostellen en vrouwen samen.
  Beantwoorden
 • 19mirjam
  19mirjam
  een kind heeft recht op een vader en een moeder, niet 2 moeders of 2 vaders.
  Beantwoorden
 • Loesje89
  Loesje89
  ze hebben gelijke rechten om een kind op te voeden vind ik.(y)
  Beantwoorden
 • fb_971938239590045
  fb_971938239590045
  Het zijn toch ook gewoon mensen.
  Beantwoorden
 • peety
  peety
  het gaat er toch om dat je een kind een veilig huis geeft waar het liefde en geborgenheid vind .....mensen heeft die voor je klaar staan ik vind zeker dat het wél mag
  Beantwoorden
 • sanne.pluimers.5
  sanne.pluimers.5
  natuurlijk moet dat mogelijk zijn! normaal is het dan wel vader&moeder maar moeder&moeder of vader&vader moet evengoed kunnen! we zijn allemaal mensen die van kinderen houden,als er een kinderwens is moet die mogelijk zijn om te vervullen! of we nu hetero of homo sexueel zijn Nederland (en alle andere landen) moeten is normaal gaan doen,hun zijn geen aliens of dergelijke gelijke rechten voor iedereen ongeacht geaardheid!
  Beantwoorden
 • job
  job
  waarom zouden zij niet een kind liefdevol kunnen opvoeden, zij hebben het er nog moeilijker mee om ouder te worden terwijl er hetero stellen zijn die gewoon slechte ouders zijn, vind dat dit niet is gebonden aan geslacht!
  Beantwoorden
 • heidijager
  heidijager
  homostellen kunnen net zo goed liefdevolle ouders zijn als hetrostellen.
  Beantwoorden
 • WKP
  WKP
  Opvoeden van kinderen heeft alles te maken met veiligheid en onvoorwaardelijk vertrouwen... Maakt niet uit welk geslacht dit doet!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen