Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Neem jij werkstress mee naar huis?

De vakantie is voorbij en het nieuwe jaar is begonnen, dus veel van ons mogen weer aan de bak! De één kan alle stress die een baan met zich meebrengt goed op het werk laten, de ander neemt de werkstress mee naar huis. Bij welke groep hoor jij?

In Vriendin 3 geven Ellen, Miriam en Denise antwoord. Vul de poll in en laat ons weten of jij je stress op het werk kan laten.

Ellen (39):
“Wel een beetje. Ik krijg mijn werkmail op mijn mobiel. Collega’s verwachten dat ik mijn mail altijd beantwoord, zelfs op mijn vrije dag. Maar als ik met mijn kinderen ben, is mijn tijd voor hen, niet voor werk. De verwachting van anderen dat ik moet reageren, is soms moeilijk.”

Miriam (37):
“Eigenlijk niet. Ik werk bij een afslankstudio. We zijn met een klein team en whatsappen na werktijd wel onderling, vaak over het rooster. Dit contact is wat informeler, ook met mijn baas.”

Denise (22):
“Ja, want ik krijg werkberichten en e-mails binnen op mijn mobiel. Als ik vrij ben, reageer ik bewust niet, tenzij het echt dringend is. Toch lees ik alles, want mijn telefoon ligt vaak binnen handbereik."

Reageer op dit artikel

jacqueline.dewaal

🙁 Ja er wordt geen rekening meer gehouden met het personeel.Ik merk in de zorg wordt zoveel druk op je gelegen er wordt verwacht dat je 7 dagen per week flexibel bent.Dag/avond dienst dubbele dienst .Als je naar dokter/tandarts moet geven ze je gauw een vrije dag.Word je op de verpleeg afdeling ingedeeld van 16.45-22.30 uur krijg je maar 4.20 uur betaald ik vind dit schandalig en reistijd houden ze in.Nou word je hier niet gek van.

Beantwoorden

Instagram