Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?

Niets is beter dan een goed boek. Er zijn dan ook zo’n vier miljoen mensen lid van de bibliotheek. Toch is het aantal bibliotheken is in twee jaar tijd flink gedaald. Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?

In Vriendin geven Ebru, Geertje en Diana antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Ebru (26): “Ik heb heel lang boeken geleend bij de bibliotheek. Vooral voor mijn studie: lekker handig en goedkoop. Ik vind het nu makkelijker om vijf of zes boeken in één keer te kopen. Zo hoef ik geen rekening te houden met de inleverdatum. Dan lees ik op m’n gemak mijn boeken uit. Met Koninginnedag verkoop ik alles weer.”

Geertje (38): “Ik leen zelf praktisch geen boeken. Eigenlijk ga ik alleen naar de bibliotheek voor mijn dochter. Ik zou vaker moeten gaan, maar jammer genoeg heb ik geen tijd om te lezen. Het schiet er vaak bij in. Vroeger las ik zo veel. Ik mis het wel.”

 
Diana (23): “Ik leen vaak boeken bij de bibliotheek. Je ziet steeds meer e-books, maar ik hou ervan het boek in mijn handen te hebben, het papier te voelen en lekker op de bank te zitten met een kopje thee erbij. Boeken vind ik ook steeds duurder worden in de winkel. Daarom koop ik ze niet.”
 

 

Reageer op dit artikel

Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?

Ja, bijna altijd

ja ik ga nog altijd regelmatig naar de bieb. Elke keer een nieuw boek kopen is me veel te duur.
Al heb ik inmiddels ook het e-book ontdekt. Helaas kun je bij onze bieb nog geen e-books lenen, maar ik hoop dat dat snel komt!

Ja, bijna altijd

zeker om de 2 weken ben ik daar te vinden!

Nee, ik koop al mijn boeken

boeken die ik graag wil lezen en of het lijkt me leuk koop ik liever zelf zo is er ook geen gehaast voor het terug brengen ect..;)

Ja, af en toe

Wij gaan volgende maand lid worden van de bieb. Lekker lezen op de donkere dagen die weer gaan komen!

Ja, bijna altijd

ik ga 2x in de week naar de bieb,want ik lees een boek per dag ongeveer af en toe zelfs 3 in een weekend:$ .Ik ben zelf ook vrijwilliger in de bieb dus was niet best als ik dan zelf nooit heen ging

Ja, bijna altijd

Ik kom regelmatig bij de bieb, ben al lid sinds ik kan lezen. Ik leen graag boeken, als ik de boeken die ik in mijn hele leven heb gelezen had moeten kopen, had dat me een enorme berg geld gekost. En verkopen op Koninginedag werkt niet, dan krijg je veel minder dan je ervoor betaald hebt. Ik ben dol op de bieb en lezen, tevens leen ik er graag films. :inlove: En onze dorpsbibliotheek moest bijna sluiten, gelukkig niet gebeurd vanwege o.a. grote handtekeningenactie.

Nee, ik koop al mijn boeken

Vroeger ging ik als kind elke week wel een keer snuffelen in de bieb en nam dan een grote stapel mee maar tegenwoordig koop ik ze liever zelf en ze staan ook mooi in de kast

Ja, bijna altijd

Hebben praktisch alle boeken in huis. Scheelt heel wat geld.

Ja, af en toe

ik kan mijn gedachten niet zo goed meer concentreren op een boek,dus lees ik veel bladen,bij de bieb ligt er van alles.

Ja, bijna altijd

Ja hoor elke week ben ik bij de bieb te vinden soms wel 2x per week, heerlijk boeken lezen en de bieb is als een speelgoedwinkel voor me heerlijk…

Ja, bijna altijd

Boeken iedere keer kopen is me te duur. En ik vind het nog steeds heel gezellig om door de bieb te lopen op zoek naar een boek. Lekker thuis op de bank, kopje thee erbij … heerlijk ontspannend. En nu heb ik er weer meer tijd voor.

Ja, bijna altijd

Boeken zijn duur, mijn leeshonger is groot, daarom leen ik altijd boeken in de bieb. Tegenwoordig zie je ook de nieuwste boeken al in de bieb, dus daarvoor hoef je ze ook niet te kopen.

Ja, bijna altijd

Ik leen er boeken, tijdschriften en dvd’s. Als iets er niet is bestel ik het, zonder extra kosten. Ideaal. Het leven is al duur genoeg.

Ja, bijna altijd

ik kan niet meer zonder de bieb Ik verslind boeken bij het leven Heerlijk is lezen

Instagram