Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Jongetje in een jurkje?

In Denemarken is de driejarige Herbert het gesprek van de dag. Hij draagt graag jurkjes, maar sommige ouders vinden dit niet kunnen, stond er eind juli in de Telegraaf. Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?

 

 

Judy (52): “Het is prima als ouders dat doen. Als je dit gaat tegenhouden, beschadig je de persoonlijkheid van je kind. Als jongens vaker in een jurk gekleed gaan, omdat zij dit willen, wordt het steeds normaler en valt het minder op!”

Mientje (51): “Ik vind dat ouders dit zelf moeten weten. Misschien blijkt later wel dat de jongen in een verkeerd lichaam geboren is. Ik vind het goed dat dit onderwerp steeds beter bespreekbaar wordt.”

Martien (37): “Als de jongen zelf graag een jurkje aan wil, dan mag dat. Ik heb zelf ook een zoontje, hij is zeventien maanden en houdt op dit moment erg van roze dingetjes. Maar dat maakt mij echt niet uit.

Wat vind jij?

Reageer op dit artikel

Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?

Ach, waarom niet?

Wij willen dat alles bespreekbaar is in de wereld en dat alles moet kunnen, waarom zo iets onschuldigs als een jongen met een jurk dan niet.
Er zijn veel ergere dingen waar de halve wereld zich niets van aantrekt, dus laat dat ventje lekker met rust.

Dat moeten de ouders beslissen

Wat een lastige straatvraag zeg! Kijk zolang dat kindje nog zo klein is, is het geen probleem. Maar ik ben wel bang als hij ouder wordt dat hij er dan mee geplaagd zal worden. Maar denk aan de andere kant ook wel, dat het heel goed mogelijk is dat het mannetje in een verkeerd lichaam is geboren! En dat is alleen maar heel vervelend, en dan zal hij nog een lange weg af te leggen hebben om echt gelukkig te worden. Nu hij zo klein is, heeft hij Er natuurlijk nog geen last van. Maar ik hoop dat hij gelukkig mag worden, jongen of meisje!

Ach, waarom niet?

Als een jongetje dat wil moet dit kunnen vind ik. Vaak wordt het door de media en mensen om je heen niet gemakkelijk gemaakt, omdat ze vaak bevooroordeeld zijn. Dan vindt ik het juist knap van ouders om naar de behoefte van het kind te luisteren. Daar moet juist bewondering voor zijn in plaats van afkeuring.

Ach, waarom niet?

Tja, terwijl ik hier dan zit met leuk setje (bh en slip) en dames jeans met toch voruwelijke accenten denk ik was het in mijn jeugd maar gemakkelijker geweest. Probeer te beseffen dat wat je je kind misschien probeert te ontzeggen uit ouderlijke zorg tot een leven vol pijn kan leiden

Instagram