Persoonlijke verhalen

Straatvraag: Heb jij er bezwaar tegen om paardenvlees te eten?

In Nederland en Engeland bleek dat er in supermarktproducten zoals diepvrieslasagne
in plaats van rundvlees – wat op de verpakking stond – paardenvlees te zitten. Vriendin ging de straat op en stelde de vraag: heb jij er bezwaar tegen om paardenvlees te eten?

In Vriendin 9 geven Corrie, Marloes en Yasna hun mening. Vul onderstaande poll in en laat ons zo weten wat jij vindt!

Corrie (38): “Ja. Ik hou er echt niet van als er met eten geknoeid wordt! Ik vind het erg dat er in sommige ‘rundvleesproducten’ paardenvlees is verwerkt. Een consument hoort precies te weten wat hij of zij koopt.”

Marloes (28): “Ik heb er geen moeite mee. Buiten Europa worden er nog veel vreemdere producten gegeten, in Azië eten ze echt alles. Zelf zou ik niet zo snel paardenvlees kopen, maar dat is een kwestie van smaak. Maar ik vind wel dat verkopers open moeten zijn over wat er precies in voedsel zit.”

Yasna (27): “Nee, ik eet echt geen paardenvlees! Dat gaat tegen mijn principes in. Paarden vind ik geen dieren om te eten.”

Reageer op dit artikel

Heb jij er bezwaar tegen om paardenvlees te eten?

Nee, omdat...

wij vroeger niets anders konden betalen, het is lekker maar vind wel dat ze het moeten zeggen dan heb je nog vrije keus(k) (k) (k)

Nee, omdat...

mijn vader vroeger paardenrookvlees at en ik het gewend ben om dat te eten, ik vind het ook veel lekkerder dan gewone rookvlees, en trouwens paardenvlees is heerlijk zoet.

Nee, omdat...

ik vindt paardenbiefstuk heerlijk. maar als ik een kant enklaar gercht koop wil ik wel weten wat er in zit. als ze al liegen over het vlees, wie weet wat er voor rotzooi nog meer in zit:(

Nee, omdat...

het gewoon lekker is, ineens omdat het een paard is, is het zielig, wat een onzin. Wat is een paard meer of minder dan een koe of varken of zelfs kip.

Ja, want...

want er is veelaan de hand met vlees word veel gerommeld je weet niet meer wat er in vleeszit neem nou gehakt bv runder moet je maar af vragen wat er in zit

Nee, omdat...

geen probleem om het te eten, maar in kant en klare producten moet er wel opstaan wat er in zit… en niet stiekem iets anders er in doen

Nee, omdat...

geen probleem er tegen, maar als ik een product koop waar vlees is inverwerkt moet er wel het juiste vlees opstaan en niet wat anders

Nee, omdat...

In principe heb ik geen bezwaar tegen het eten van paardenvlees, wel vind ik dat de consument moet weten wat weer in zit. Zeker voor mensen met allergieën is dit echt nodig, maar het is ook verplicht.
Zelf ben ik niet zo moeilijk en zou ik zeggen: “wat niet weet dat niet deert”. Ik kijk bijna nooit op verpakkingen wat er in zit en beoordeel producten op smaak, als het me niet bevalt dan koop ik het de volgende keer niet meer.

Ja, want...

omdat het zielig is! je eet toch echt geen paardenvlees!

Ja, want...

ik vindt het zielig voor de paarden en ik zou het niet over mijn hart verkrijgen om het ooit te eten!

Ja, want...

een paard is een edel dier,dus… er zal nooit een stukje paardenvlees in mijn pan belanden.en als ik het per ongeluk wel een keer zal eten dan zal ik hoogstpersoonlijk de vinger in m,n keel stoppen om het weer uit te kotsen.ja ik weet het het klinkt raar.

Ja, want...

De consument moet wel goed geinformeerd worden. Er zijn genoeg mensen die geen paardenvlees eten uit principe. Dat moet ook gerespecteerd worden. Zelf vindt ik een paard een nobel dier, echt niet om op te eten.

Nee, omdat...

..Paarden hebben vaak een goed leven gehad voor ze naar de slacht gaan en ze worden niet gekweekt voor consumptie zoals kalveren of kippen etc. Eet dan geen of biologisch vlees, dan weet je zeker dat er geen lijdensweg aan vooraf ging..

Ja, want...

Een paard een edel dier is en zelfs onder huisdieren valt. Je eet toch ook je hond of kat niet op?

Nee, omdat...

Ik vind de drukte om paarden vlees maar :stop:

Nee, omdat...

Vlees is vlees. Maar ik zal zelf niet bewust paardenvlees eten, omdat ik op paarden ben gesteld. Ik eet ook nooit rechtstreeks mensenvlees. Dat acht ik onethisch.
Maar vlees is stof en alle stof is nogal dezelfde stof, dus het feit, dat er over rund gesproken wordt en paardenvlees verwerkt wordt is ook niet om over te steigeren. Het is typisch economisch inhalig juten gedrag! Felice.

Nee, omdat...

Het is gezonder als rund en varken.
Met paard wordt niet geknoeid.
Maar wel bij een echte Paarde slager.
Waar ik woon hebben wij een hele goede.

Nee, omdat...

het best lekker is

Nee, omdat...

Het is voor mij hetzelfde als alle andere soorten vlees, alleen de smaak is anders. Vroeger was paardenvlees een luxe soort. Je moet alleen wel zeker kunnen weten dat, wat er op de verpakking staat, er ook in zit

Ja, want...

Ik heb altijd paard gereden en een voor liefde voor paardenvlees. NO WAY dat ik eet van dit edele dier

Nee, omdat...

Waarom niet? Ik heb het nog nooit gegeten, maar ik wil het wel eens proberen. Ik eet ook gewoon rundvlees of kip, dus paardenvlees vind ik geen probleem.

Nee, omdat...

het is ontzettend lekker vlees.

Instagram