Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Eet jij wel eens bewust geen vlees?

Het aantal flexitariërs (mensen die minimaal één keer per week geen vlees eten) neemt toe: 35% van de Nederlanders eet één dag in de week bewust geen vlees. Sla jij wel eens een dagje over?

In Vriendin geven Ingeborg, Karin en Denise antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Ingeborg (34)

“Ik sla zeker weleens een dagje over! Ik eet de laatste tijd minder vlees en meer vis. Als ik wel vlees eet, zo’n één of twee keer per week, is het biologisch en absoluut geen plofkip. Als vleesvervanger neem ik tofoe.”

Karin (53)

“Ik eet heel weinig vlees, gemiddeld maar één keer per week. Ik kies altijd voor biologisch, dan weet ik zeker dat de dieren een goed leven hebben gehad. Helemaal stoppen met vleeseten lijkt me niet gezond. Je lichaam heeft de eiwitten en ijzers toch nodig.”

Denise (26)

“Ik doe het niet eens altijd bewust, maar ik eet vaak ‘vleesloos’. Lang niet al het vlees vind ik lekker en het lekkere vlees is dan weer erg duur. Ik maak vaak vegetarische gerechten met kaas en ik ben dol op groenten! Ik kies meestal voor een Aziatisch gerecht, met zoveel mogelijk groenten erin.” 

Reageer op dit artikel

Eet jij wel eens bewust geen vlees?

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

Ik eet bewust weinig vlees, sla dus meer dan 1 keer over. Soms vind ik het niet lekker meer.

Ik ben 100% vegetarier

:inlove:

Ik ben 100% vegetarier

(k) ben nooit een echte vlees eter geweest meer vis en soja producten,sommige dieren vind ik wel zielig hoor

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

als iedereen een dagje geen vlees zou eten……. geen rmp voor de persoon zelf, wel beter voor dieren en millieu

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

Ik vind vlees erg lekker,maar het eten ervan gaat me steeds meer tegenstaan.Als ik binnenkort alleen woon(scheiding)ben ik echt van plan om nog minder…en dan ook voornamelijk biologisch vlees te gaan eten.

Ik ben 100% vegetarier

Ik ben ook getopt met het eten van vlees.

Ik ben 100% vegetarier

Ben zelf ook gestopt met het eten van vlees. Mis het niet, zit veel beter in mij vel, en er zijn genoeg vleesvervangers.

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

ik vind vlees wel lekker al gaat het me steeds meer tegen staan. Eet alleen nog maar kip of rundergehakt en zoveel mogelijk biologisch.

Niet bewust, maar ik eet niet elke dag vlees.

soms staat vlees me tgen .

Ik ben 100% vegetarier

(6)

Anoniem

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

Soms kan een lekker eitje bij een gerecht meer dan voldoende zijn of een geheel vegatarische maaltijd. Maar over het algemeen zijn we hier echte vleeseters hoor (k)

Ja, ik sla soms wel een dagje over...

Ben een jaar vegetarier geweest , maar door een dieet moest ik vlees gaan eten, maar sla het regelmatig over. Ben meer een flexitarier nu.

Ik ben 100% vegetarier

Al 30 jaar eet ik geen vlees .principekwestie uit mededogen met de dieren maar met al die plofkippen varkenspest en gekke koeienziekte ben ik alleen maar meer medelijden gaan krijgen met de mensen die dat vlees eten !

Ik ben 100% vegetarier

Al 30 jaar eet ik geen vlees kip of vis .principekwestie uit mededogen met de dieren die lijden voor ons . En nu met plofkippen varkenspest en gekke koeienziekte heb ik medelijden met de mensen die dit consumeren ?

Instagram