Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Denk jij dat je iets gaat merken van de btw-verhoging?

Per 1 oktober is de btw verhoogd van 19% naar 21%. De energierekening zal hoger uitvallen, en ook een nieuwe auto zal duurder worden. Gemiddeld zal deze verhoging per huishouden in 2013 zo’n 15 euro per maand kosten. Denk jij dat je deze btw-verhoging in je portemonnee gaat voelen?

 

 

 

In Vriendin geven Trudie, Charlotte en Melanie antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Trudie (52): “Ik laat het allemaal maar over mij heen komen. Ik let sowieso altijd op wanneer ik aankopen doe. Als alleenstaande moeder is dat wel nodig. Dat we allemaal wat moeten inleveren, staat buiten kijf. Ik merk het wel als het zover is.”

Charlotte (22): “Eerlijk gezegd heb ik er nog niet echt over nagedacht. Ik denk dat het wel wat gaat uitmaken. Ik zal nu zeker iets langer nadenken voordat ik grote aankopen doe.”

Melanie (33): “Met name bij de dagelijkse boodschappen zal ik het gaan merken. Maar ik ga nu niet speciaal op zoek naar aanbiedingen of koopjes. Ik haal gewoon mijn boodschappen bij dezelfde winkel. Voor de rest zullen we wel zien hoe de verhoging uitpakt.”

Reageer op dit artikel

Denk jij dat je iets gaat merken van de btw-verhoging?

Ja, namelijk...

Absoluut!:( Alle maandelijkse rekeningen daar komt nu 2% bij.. altijd fijn als je al maandelijks bijna niet rond komt.. 🙁

Ja, namelijk...

kan gewoon niet uitblijven, alles wordt duurder, dus ja, appeltje eitje, dat ga ik voelen, mijn baas compenseert dat uiteraard niet.

Ja, namelijk...

iedereen zal het merken ,maar als je een uitkering hebt is het extra schrijnend ,die kunnen al amper rond komen.

Ja, namelijk...

iedereen zal het merken maar mensen met een uitkering daar voor vind ik het extra schrijnend .die moeten al met zo weinig rond komen

Ja, namelijk...

Je gaat namelijk niet meer verdienen…..

Ja, namelijk...

Omdat we niet meer gaan verdienen:(

Ja, namelijk...

Je salaris gaat nooit omhoog 🙁

Ja, namelijk...

ja alles word duurder alleen gaan de salarissen niet mee omhoog waar is het eind??

Ja, namelijk...

waar is het eind? het is allemaal bijna niet meer op te brengen.

Ja, namelijk...

Zeker merken we dat…dinsdag bij de bakker al…i.p.v. 2,20 per brood, nu 2,35…..jammerrrrrrr

Ja, namelijk...

🙁 ja gaan we zeker voelen! Ik bedoel: de bedrijven hoeven die 2% extra niet te betalen, die krijgen de BTW weer verrekend, dus het zijn echt de mensen zelf die die 2% gaan betalen hoor! Ik denk dat Sinterklaas en de Kerstman het ook in hun portemonnee gaan voelen. Gelukkig is het tarief voor de dagelijkse boodschappen hetzelfde gebleven (melk e.d. zijn nog net zo duur)

Ja, namelijk...

veel dingen zijn nu 2% duurder, alles bij elkaar opgeteld toch best wat..

Ja, namelijk...

Alles wordt duurder dus heb ik gewoon meer geld nodig per week of bezuinig op luxe artikelen

Ja, namelijk...

Kijk alleen maar naar de benzineprijzen! Nu merken we in de winkels nog niets omdat de prijskaarten niet zijn aangepast, maar daar komt zeker verandering in!!

Instagram