Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

Een spirituele ervaring kan een heel bijzonder moment zijn. Meestal vergeet je zo’n moment nooit meer in je leven. Sommige mensen staan er echter sceptisch tegenover en geloven er helemaal niet in. Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

In Vriendin geven Anneke, Ginger en Ellen antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 

 

Anneke (62):
“Nee, zo’n ervaring heb ik nog nooit gehad. Ik geloof er ook niet echt in. Ik vind het moeilijk om te bevatten, omdat je nooit zeker weet of er wel ‘iets’ bestaat.”

Ginger (34): 
"Ja. Ik zat met mijn moeder in de auto. Op de radio hoorde ik opeens een heel speciaal nummer, dat is gespeeld op de begrafenis van een dierbare van mij. Dit nummer hoor ik nooit op de radio en toen opeens wel. Het was net of die persoon er even was. Ik keek mijn moeder aan en de tranen stonden in onze ogen. Ik kreeg een heel warm gevoel vanbinnen.”

Ellen (64): 
“Ik vind dat spirituele ervaringen meer zijn dan bijvoorbeeld alleen een warme hand voelen op je lichaam. Mijn tante heeft mij een keer via de telefoon afgeholpen van migraine. Zij voelde het al aan de telefoon, zonder dat ik er iets over had gezegd. Ik moest zitten van haar en binnen de kortste keren was het weg. Daarna was zij wel doodmoe.”

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

Ja, wel eens

In een kerk in Trier Duitsland voor 10 jaar terug.
Ik zat er behoorlijk over in of ik nog zo door moest gaan met mijn zus, die zeer dominerent, leugens verspreide, geld ontvreemde. enz. Was de enigste die nog contact met haar had. De rest van de familie had het met haar gehad.
Mijn ouders leefde niet meer, en ook daar had ze de bankrekening van geplunderd. Hier kwamen wij (mijn broer & ik) toen achter. Ik vroeg me toen af in de kerk of ik zo nog door moest gaan.
Later in de tuin van de kerk, kwam er een vrouw op mij af, die veel op mijn moeder leek. We hadden een zeer speciale band mijn moeder en ik. Bij deze vrouw had ik mijn verhaal gedaan, en zij vertelde dat ik verder met mijn leven moest gaan. Anders bleef ik maar in deze molen ronddraaien, en dat zou niet goed voor me zijn. Mijn moeder vond het goed, dat ik verder met mijn eigen leven ging. Toen ik van deze mevrouw afscheid nam in Trier, stroomde de tranen mij over mijn wangen, in haar ogen zag ik mijn moeder. We keken elkaar nog heel lang na, totdat ze verdwenen was. Had toen mijn vriend, nu mijn echtgenoot bij me, toe dit voorval zich voordeed.
Er kwam toen een behoorlijke rust over me heen. Heb afstand van mijn zus gehouden. En mijn leven werd een stuk rustiger.
Het was beter zo. Heb er ook geen spijt van.

Anoniem

Ja, wel eens

Ja ik zat in de bus te denken aan mijn vriend te twijfelen over dingen de bus stopte een vrouw ging opstaan en kwam op mij af en ze pakte me schouder en zei deze man houd van je niet twijfelen en ze zei dat twee keer en ze ging de bus uit was zo raar ik was vanslag

Ja, wel vaker

Mijn mooiste ervaring is van 4 jaar geleden. Het was een warme zomernacht en ik kon niet slapen. Ik was opgestaan en keek uit het raam, en net toen ik weer in bed wilde stappen, om ongeveer 2u.15 verscheen een prachtig licht in mijn slaapkamer. Het reikte tot het plafond en was zo’n 2m. breed. Schuin voor het licht verscheen mijn tante, vaag, maar heel sterk voelbaar als haar identiteit. Ze gaf me haar hand, zoals ik me ook herinnerde van een paar weken daarvoor. Er stroomde zoveel liefde uit haar en uit het levende stralende licht achter haar. Dat licht voelde als een engel, vol onvoorwaardelijke liefde. Toen verdween het. De volgende dag hoorde ik dat mijn tante om die tijd was overleden.
het heeft zeer veel indruk gemaakt, en ik ben steeds meer gaan geloven in een hiernamaals en God.

Ja, wel eens

Je denkt een paar keer een bekend persoon tegen te komen en dan is het iemand anders en even later kom je hem echt tegen. Of de telefoon gaat en je hebt al een gevoel wie er belt. Of dit spiritueel is weet ik niet.

Instagram